Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Met korting naar Festival Vocallis

Maarten Koningsberger, bariton
i.s.m. Serie Vocale Parels - Theater aan het Vrijthof Maastricht
Woensdag 5 november, 20.30 uur
St. Janskerk Maastricht
Entree: € 22,50 vvhl-prijs: €16,00

Maarten Koningsberger (bariton) en Roger Braun (piano)
In het afwisselende programma Vers 2 krijgen twaalf gedichten elk twee muzikale interpretaties. De meest verklankte dichter in de klassieke liedkunst, Heinrich Heine, heeft daarin een groot aandeel, maar ook gedichten van Goethe, Hölty, Verlaine, Shakespeare en Allmers worden telkens in twee verschillende toonzettingen gebracht. Zo hoort u o.a. Ich grolle nicht niet alleen in de beroemde toonzetting door Schumann, maar ook door Charles Ives. Verder beroemde en minder beroemde composities van Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Fauré en Liszt.
‘Met zijn warme, buigzame bariton en diepgaand tekstbegrip weet Koningsberger alle gevoelige snaren te raken, waarbij toegewijd en poëtisch bijgestaand door Roger Braun, een begenadigd liedbegeleider’.

Robert Holl, bas met Winterreise Franz Schubert
i.s.m. Parkstad Limburg Theaters
Zondag 9 november, 20.15 uur
Kloosterbibliotheek Wittem
Entree: € 22,50 vvhl-prijs: €16,00

Robert Holl (bas) en Roger Braun (piano)
Robert Holl is één van de meest succesvolle liedzangers van onze tijd.
´´De keren dat de Nederlandse bas Robert Holl in eigen land te horen is zijn schaars. Maar áls hij er is, dan kun je rekenen op een maximale muzikale ervaring, zo eentje die nog uren na het optreden door het hoofd rondzingt´´ (Dagblad Trouw)
Op het programma staat Winterreise van Franz Schubert, onbetwist hét hoogtepunt van de westerse vocale kamermuziekliteratuur.
´De achtergrond van de vierentwintig liederen/taferelen uit Winterreise is een ijzig winters landschap in het onherbergzame middengebergte, kaal en verstard zoals in dezelfde tijd ook geschilderd door Caspar David Friedrich. Aan het woord is een door liefdesverdriet gepijnigde monomane romanticus die door een allesoverheersend gevoel van teleurstelling in een vijandige kille winterwereld wordt gedreven.´

Informatie www.festivalvocallis.nl

Extra interessant: Hotel Kasteel Bloemendal Vaals biedt exclusief voor de nacht van zondag op maandag kamers aan voor de prijs van 35,00 euro p.p. excl. ontbijt/ 51,50 euro p.p. incl. ontbijt. Reserveren kan i.v.m. beschikbaarheid van hotelkamer alleen telefonisch bij Hotel Kasteel Bloemendal: +31 (0)43 365 98 00.

VvhL - KVK-nr. 40445139