Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties


advertentieDubbele maartaanbieding: dubbele maartaanbieding

The Gents & Tallis Scholars

Maart begint goed aan het Spuiplein met twee vocale topensembles! Op zaterdag 1 maart keert dirigent Peter Dijkstra terug op het oude nest bij z’n vocale vrienden van The Gents. Twee weken later komen de befaamde Tallis Scholars voor slechts een dag naar Nederland. Speciaal voor Liedvrienden:
€ 7,50 korting op eersterangskaarten.

The Gents: hemelse sferen

Na vele omzwervingen keert dirigent Peter Dijkstra terug op het oude nest voor een hemels programma met zijn oude makkers van vocaal ensemble The Gents. In Heaven zoekt hij hogere sferen op met koorwerken waarin de hemel centraal staat. Muziek van Zweden tot Japan. Naast een wereldpremière van Anders Hillborg zingen de Gents bekende spirituals. Ook popklassiekers van Billy Joel en de Beatles komen langs. Werken van Sandström, Barber, Whitacre en Lauridsen.

The Tallis Scholars: 40-jarig jubileum met hoogtepunten

De Tallis Scholars zijn 'meesters in Renaissancemuziek'. Vaak is het beroemde topensemble niet in Nederland te horen. In de eerste programmahelft verandert de Philipszaal in de Sixtijnse kapel. Palestrina en Allegri schreven er tientallen missen en motetten. Composities die tot op de dag van vandaag inspireren door hun tijdloze schoonheid. Legendarisch is het Miserere van Allegri. Een meesterwerk dat buiten Rome niet mocht klinken en daarom nooit was uitgegeven. Verder komen composities van Thomas Tallis aan bod, die de basis vormen van de beroemde Britse koortraditie. Werken van o.m. Tallis, Palestrina, Allegri en Withacre.

Speciale aanbieding voor Liedvrienden

7,50 euro korting: eersterangskaarten voor 22 euro (The Gents) en 26,50 euro (Tallis Scholars) - o.v.v. De Liedvriend. Bestelt u de kaarten aan de kassa van de Dr Anton Philipszaal, dan kan gevraagd worden om uw lidmaatschapskaart.

Informatie en kaarten
Tel. 070-8800333

Direct bestellen
- The Gents
-
Tallis Scholars

The Gents
Zaterdag 1 maart 2014
Aanvang 20.15 uur
Nieuwe Kerk, Den Haag


The Tallis Scholars
Zondag 16 maart 2014
Aanvang 14.30 uur
Dr Anton Philipszaal, Den Haag

VvhL - KVK-nr. 40445139