Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Bo Skovhus geeft concert en masterclass in Den Haag

The voice is the key to your soul zegt de Deense bariton Bo Skovhus in een interview over zijn carrière als opera- en liedzanger. Een carrière die begon in 1988 toen hij op 26-jarige leeftijd debuteerde als invaller in Don Giovanni bij de Wiener Volksoper. Een vliegende start van een indrukwekkende carrière.

Als operazanger zong Skovhus onder meer in Tchaikovsky’s Yevgeny Onegin, Wozzeck van Alban Berg, Mozart’s Così fan tutte en Billy Bud van Benjamin Britten. Maar vooral als liedzanger laat Skovhus horen dat de stem inderdaad de sleutel tot de ziel is. Samen met pianist Stefan Vladar is hij op 22 november te horen in Schubert’s Winterreise in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Met Schubert's Winterreise bestijgen ze de Mount Everest van het liedrepertoire. Voor de cyclus toonzette Schubert voor hun tijd gewaagde gedichten van Wilhelm Müller. De hoofdpersoon in de cyclus keert ‘de wereld’ zijn rug toe en raakt ten prooi aan waanbeelden. Dat komt in de muziek confronterend intens tot uitdrukking. Een zanger moet dat voelbaar maken, zonder dat het er dik bovenop ligt. Die kunst verstaat Bo Skovhus bij uitstek. Dit belooft een memorabel recital te worden.

Schubert: Winterreise

Zaterdag 22 november, 20.15 uur
Bo Skovhus (bariton) en Stefan Vladar (piano)
Nieuwe Kerk, Den Haag

Speciaal voor Liedvrienden, een eersterangkaartje voor 22 euro (i.p.v. 27 euro) onder vermelding van 'Liedvriend'.

Masterclass

Zondag 23 november, 15.00 - 18.00 uur
Nieuwe Kerk, Den Haag

Op 23 november zal Bo Skovhus een openbare Masterclass geven. Centraal staat het Scandinavische liedrepertoire.

In combinatie met uw kaartje kunt u deze masterclass bijwonen voor 7,50 euro (i.p.v. 10 euro). Kortingscode is 'Liedvriend'.

Bestel uw kortingskaarten voor het concert en de masterclass via de kassa van de Dr Anton Philipszaal of via het bespreekbureau: 070 88 00 333, onder vermelding van 'Liedvriend'. Online bestellen kan ook, vul de promotiecode 'Liedvriend' in tijdens het bestellen van het concert of de masterclass.

VvhL - KVK-nr. 40445139