Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Aanbieding Kiev Koor – Kerst uit de Oekraïne

Het wereldberoemde Kiev Koor vertolkt Orthodoxe Kerkmuziek op een indrukwekkend authentieke manier. De zangers, die veelvuldig op tournee gaan, zingen in Den Haag op woensdag 24 december een kerstconcert met religieuze muziek en vrolijke Oekraïense volksliedjes. Speciaal voor Liedvrienden, een kaartje voor 22 euro (i.p.v. 28 euro), onder vermelding van Liedvriend.

De Oekraïense koormuziek kent een eeuwenlange traditie. De vroegst bekende composities dateren al uit de tiende eeuw. Oekraïne had zich nog maar net bekeerd tot het Christendom en ging deel uitmaken van het Byzantijnse Rijk. De koormeesters van de gloednieuwe kerken baseerden hun gezangen voor de eredienst op de eenstemmige religieuze muziek van de Grieken en Bulgaren. Maar al snel schreven ze eigen composities en kwam ook de meerstemmige koormuziek tot bloei. Tot op de dag vandaag verrijken componisten het orthodoxe repertoire met nieuwe werken.

Het is een belevenis om de parels uit deze schatkamer te horen zingen door het Kiev Koor. Reacties in de pers:
Het Kiev Koor bezorgt je in de eerste seconden al kippenvel (Haagsche Courant)
Een stilmakend mooi concert (Deventer Courant)
Hun concerten zijn van een ongekende schoonheid (Haagsche Courant).

Bestel uw kortingskaarten voor het concert via de kassa van de Dr Anton Philipszaal of via het bespreekbureau: 070 88 00 333, onder vermelding van 'Liedvriend'. Online bestellen kan ook, vul de promotiecode 'Liedvriend' in tijdens het bestellen van het concert.

Woensdag 24 december, 20.15 uur
Kiev Koor – Kerst uit de Oekraïne
Nieuwe Kerk, Den Haag
Klik hier voor meer informatie

Kerst uit de Oekraïne
24 december 20.15 uur

VvhL - KVK-nr. 40445139