Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Hugo Wolf Dag

In november 2011 vierde de vereniging Vrienden van het Lied met veel succes haar 50-jarig bestaan in de Doelen. In samenwerking met de Vrienden van het Lied wijdt de Doelen op zaterdag 16 februari opnieuw een gehele dag aan de liedkunst, waarbij Hugo Wolf centraal staat. Hieraan voorafgaand is er op vrijdag 15 februari een Wolf-masterclass.

De laat-romantische, Oostenrijkse componist Hugo Wolf was bevriend met zijn studiegenoot Mahler en bewonderde Wagner. Hij heeft honderden liederen gecomponeerd, waarvoor hij de teksten zorgvuldig selecteerde. Elk gedicht vormt de bron voor de zo verfijnde tekstexpressie, die de muziek van Wolf typeert.

Hugo Wolf Dag op zaterdag 16 februari
Tijdens de inloop vanaf 10.00 uur brengen conservatoriumstudenten in de foyer liederen ten gehore. In de Jurriaansezaal start om 11 uur een masterclass door Elly Ameling en Rudolf Jansen. Begin van de middag is er een open podium voor gevorderde amateurs en een lezing over Wolf door Meinard Kraak. Daarna is er een gesprek op de Rode Sofa en een presentatieconcert door de deelnemers van de masterclasses. De Hugo Wolf Dag mondt 's avonds uit in een recital van Dietrich Henschel en Fritz Schwinghammer. Henschel levert zich met huid en haar over aan Hugo Wolf, de geplaagde componist bij wie koortsachtige scheppingsmomenten en peilloze depressies elkaar afwisselden. Aan dit concert werkt ook het DoelenKwartet mee.

Wolf-masterclass op vrijdag 15 februari
De voortreffelijke Duitse bariton Dietrich Henschel, die evenals zijn pianist Fritz Schwinghammer zeer vertrouwd is met het liedrepertoire van Hugo Wolf, geeft op vrijdag een masterclass aan solisten van de Vrienden van het Lied. Deze masterclass bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is van 11.00-14.00 uur in de Jurriaansezaal en gratis toegankelijk voor publiek. De deelnemers zijn drie zangers met hun vaste begeleiders van de solistenlijst.

Programma

recitalprogramma Dietrich Henschel

Hugo Wolf - Fûnf Goethe-Lieder
Hugo Wolf - Gesänge des Harfners, Der Rattenfänger, Prometheus
Hugo Wolf - Italienische Serenade voor strijkkwartet
Hugo Wolf - Vier Mörike-Lieder
Gustav Mahler - Vier Rückert-Lieder voor bariton en strijkkwartet (bew. Henschel)
Hugo Wolf - Peregrina I, Peregrina II, Auf eine Christblume I,
  Auf eine Christblume II (bew. Henschel)
Hugo Wolf - Strijkkwartet in d Entbehren sollst du, sollst entbehren

Musicoloog Huib Ramaer verzorgt een inleiding op het avondconcert. Als schrijver, presentator en verteller deelt hij zijn kennis en enthousiasme graag met een breed publiek.

Hugo Wolf Dag
met o.a. masterclass Elly Ameling, recital Dietrich Henschel

Datum en aanvang
Hugo Wolf Dag:
zaterdag 16 februari 2013
vanaf 10.00 uur

masterclass Henschel:
vrijdag 15 februari 2013 vanaf 11.00 uur

Locatie
De Doelen
Schouwburgplein 50 Rotterdam

Entreeprijs
Hugo Wolf Dag:
€ 29 (toprang)
€ 27 (rang 1)
€ 25 (rang 2)
€ 15 (VvhL-leden: alle rangen)
overige kortingsprijzen,
zie www.dedoelen.nl

Kaartverkoop
Vanaf 12 februari uitsluitend via de kassa van De Doelen: 010-2171717

Website
» www.dietrichhenschel.de

VvhL - KVK-nr. 40445139