Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Holzmair brengt liederenrecital rond Mörike

De wereldberoemde bariton Wolfgang Holzmair komt naar Nederland! Hij komt met een geënsceneerd liederenrecital rond de Duitse dichter Eduard Mörike. Het betreft een concert dat georganiseerd is door de Stichting 20ste-eeuwse Lied in samenwerking met Vrienden van het Lied. Op het programma 'Heimweh' staan werken van onder anderen Robert Schumann, Hugo Wolf, Othmar Schoeck, Hans Pfitzner en Hanns Eisler. Het concert vindt vrijdag 15 april 2011 plaats in in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Aanvang is 20.15 uur.

 

In de teksten van Mörike weerspiegelt zich een man die twijfelt: ligt het geluk voor het grijpen of is het alleen achter de horizon te vinden? Het is een zoektocht van een man naar zichzelf, waarbij hij heen en weer wordt geslingerd tussen een radicale poging om de wereld te ontvluchten en het verlangen naar een burgerlijk thuis. Weggaan of thuisblijven, ver weg of dichtbij, dat is zijn dilemma. De man gaat in gesprek met zijn alter ego, aan wie de Duitse theatergrootheid Gerd Böckmann gestalte geeft.

 

Gerd Böckmann
Gerd Böckmann is als tv-persoonlijkheid bekend van zijn hoofdrollen in de Duitse krimi's Tatort, Der Alte en Derrick. Verder speelt hij in films en bij theatergezelschappen, waarnaast hij soms ook stukken regisseert. In 2003 en 2005 heeft hij de spreekstem vertolkt in uitvoeringen met het Koninklijk Concertgebouworkest. De enscenering van 'Heimweh' is van de hand van De Nederlandse Opera-dramaturg Klaus Bertisch.

 

Reinild Mees
Reinild Mees begeleidt Holzmair op piano. Zij is tevens initiator en artistiek leidster van de organiserende stichting Het 20ste-eeuwse Lied. Onder de noemer 'Spotlights' brengt zij met deze stichting het vocale oeuvre van vergeten liedcomponisten onder de aandacht, zoals vorig jaar met het programma rond de componist Korngold.

 

Eduard Mörike
Eduard Mörike (1804-1875) wordt als een van de grootste Duitse dichters beschouwd. Hij was een romanticus pur sang: een religieus mens, rusteloos op zoek naar het hoogste geluk dat hij in zijn dagelijkse bestaan niet kon vinden. Aan die zoektocht wijdde hij tijdloze gedichten die componisten inspireren tot op de dag van vandaag.Wolfgang Holzmair baritonReinild Mees pianoGerd Böckmann acteur


vrijdag 15 april 2011
aanvang 20.15 uur
Concertgebouw (Kleine Zaal), Amsterdam


Tickets
entree: € 36,- / € 25,- (leden VvhL)
bestellen:
» www.concertgebouw.nl
of via tel. 0900-6718345
(€ 1 per gesprek)


Websites
» Wolfgang Holzmair
» Reinild Mees
» Gerd Böckmann
» Stichting Het 20ste-eeuwse Lied


VvhL - KVK-nr. 40445139