Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Verslag audities 2011

Het liedduo Ruth Willemse (mezzosopraan) en Vital Stahievitch (piano) is na de auditie van 2011 toegelaten tot de vereniging. De jury, bestaande uit Reinild Mees, Valérie Guillorit, Rachel Ann Morgan, Rudolf Jansen, Max van Egmond en Irene Maessen, was het unaniem eens over de toelating van het duo. Irene Maessen, voorzitter van de jury, brengt verslag uit van de audities die zaterdag 5 november plaatsvonden in het Utrechts Conservatorium.

"Ruth Willemse en Vital Stahievitch hebben een volwassen en verzorgde presentatie neergezet, het is duidelijk dat zij samen een avond kunnen boeien. Dat wil niet zeggen dat er die dag niet nog meer talent te horen was. Voor sommigen kwam de auditie iets te vroeg, zij kunnen volgend jaar zeker in aanmerking komen voor toelating tot de Vrienden van het Lied. De auditie is een momentopname en deze prestatie alleen moet de jury beoordelen.

Veel zangers kozen een Nederlands lied op Nederlandse tekst, wat voor sommige buitenlandse zangers niet gunstig uitpakte. De jury benadrukt dat de Nederlandse compositie ook in het Frans, Duits, Engels of een andere vreemde taal had mogen zijn. Dat is voor zangers die geen Nederlands spreken zeker aan te bevelen.

Ook wil de jury benadrukken dat de repertoirekeuze zeer belangrijk is: het juiste repertoire voor de juiste zanger/pianist heeft een veel grotere kans van slagen en dus van overtuigen."

Programma
Ruth Willemse en Vital Stahievitch hebben auditie gedaan met onderstaand programma:

Claude Debussy  Uit Chansons de Bilitis:
  - La Chevelure
Robert Schumann  Uit Gedichte der Königin Maria Stuart:
  - Abschied von Frankreich
  - Gebet
Roger Quilter  Uit Five Shakespeare Songs:
  - Under the greenwood tree
  - Take, o take those lips away
Alphons Diepenbrock  - Beiaard

De website van de Vrienden van het Lied is geactualiseerd met de biografieën van beide nieuwkomers: zie Ruth Willemse en Vital Stahievitch.


Ruth Willemse en Vital Stahievitch

Auditieprogramma
» Programma audities 2011 (pdf)

VvhL - KVK-nr. 40445139