Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Recital in jarige Dorpskerk Barendrecht

Vrijdag 15 juni vindt er ter ere van het 500-jarige bestaan van de Oude Dorpskerk van Barendrecht een speciaal concert plaats van mezzosopraan Leonore van Sloten, begeleid door luitist Arjen Verhage en pianiste Mignon Gotzsch. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.


De dorpskerk van Barendrecht staat volop in de belangstelling vanwege haar 500-jarig bestaan. De monumentencommissie is dan ook zeer verheugd dat dit rijksmonument letterlijk en figuurlijk in het centrum van de gemeenschap staat. Er worden allerlei activiteiten rond dit heugelijke feit georganiseerd en ook de monumentencommissie heeft in samenwerking met de Vrienden van het Lied hieraan een bijdrage geleverd. Deze bijdrage bestaat uit het liedrecital van Leonore van Sloten en Arjen Verhage en Mignon Gotzsch.


Het programma voor de pauze bestaat uit 'Minnezuchjens en klagende Maeghden, 17e-eeuwse liefdesliedjes'. Na de pauze krijgt vergeten muziek van rond 1900 de aandacht: composities van Alphons Diepenbrock, Claude Debussy en Richard Strauss.


Het programma past uitstekend in de 500-jarige geschiedenis van de Barendrechtse dorpskerk. Vanaf 19.30 uur wordt u ontvangen met koffie. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje uw ervaringen delen met de musici en de aanwezigen.
Trailer van de dvd 'De Dorpskerk, portret van een 500 jarige', gemaakt door de Historische Vereniging Barendrecht ter gelegenheid van de viering het 500-jarig bestaan van de Oude Dorpskerk.

Locatie
Oude Dorpskerk
Dorpsstraat 146
2992 BE Barendrecht


Entree
gratis (reserveren is niet nodig)


Contact
Aat Klompenhouwer
aklompenh@msn.com
VvhL - KVK-nr. 40445139