Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Regio Twente viert 45-jarig bestaan

Afdeling Twente bestaat 45 jaar en viert dat met een concert op zondag 9 september om 15.00 uur in de Stiftskerk op Het Stift te Weerselo. De organisatie is een samenwerking tussen de regionale afdeling en de Bach Sociëteit Twente. De verbindende schakel tussen beide gremia is bariton Maarten Koningsberger, bij de Bachsociëteit bekend als solist in Bachs passionen en Weihnachtsoratorium.


Programma
Op het programma staan voor de pauze werken van Purcell met Fred Jacobs op theorbe, en na de pauze liederen van Schubert, Brahms en Quilter met Kelvin Grout aan de vleugel.


Na afloop is er in en rond de Stiftsschuur naast de kerk een borrel in het bijzijn van musici en de jarige organisatie. Hiervoor, en voor het programmaboekje, wordt bezoekers een extra bijdrage van 10 euro gevraagd.Monumentale locatie
Het Stift is een eeuwenoud plekje in Twente. Van Benedictijnenklooster, naar een stift en tegenwoordig een beschermd dorpsgezicht. De kerk op Het Stift is een overblijfsel van een midden 12e eeuw gestichte benedictijner abdij, later stift van wereldlijke kanonikessen. In de kerk bevindt zich zelfs nog een doopvont uit ongeveer 1200, priesterzerken uit de 16e eeuw en stifsdameszerken uit de 17e eeuw.

De naam 'stift' staat in verband met stichten en betekent geestelijke stichting. Daarmee bedoelde men een gebouw voor ongehuwde dames uit de adel die in kloosterlijk verband samenwoonden en werkten. De adel kwam naar het stift om een goede opvoeding te krijgen. Het is bekend dat vooral de wat minder mooie adellijke jonge dames hun intrede in het stift deden. Het Stift van Weerselo behoort tot het Nederlands cultureel erfgoed.


Het Stift, Weerselo weergeven op een grotere kaart
De Stiftskerk


Entree

  • Leden: € 10,00 (programma/tekstboekje, koffie/thee in de pauze, drankje en hapje na afloop)
  • Niet-leden: € 27,50 (entree + de extra's)


Aanmelden
Contactpersoon mw Ovink
ahodovink@a1.nl


Website
» www.hetstift.nl


VvhL - KVK-nr. 40445139