Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Maria Fiselier ontvangt Vrienden van het Lied-prijs

Tijdens de pianofinale van het Internationaal Vocalisten Concours op 29 september werd de Vrienden van het Lied-prijs uitgereikt aan de mezzosopraan Maria Fiselier. Deze jonge Nederlandse zangeres zette een fantastische presentatie neer als liedvertolkster. Zij won ook de prijs van de jongerenjury. Haar achternaam is al bekend bij de vereniging. Haar vader Frans Fiselier zingt al jaren als solist op onze podia.


Met het winnen van de Vrienden van het Lied-prijs tijdens het IVC heeft Maria Fiselier drie liedrecitals bij de Vrienden van het Lied in de wacht gesleept. Door haar masteropleiding in Londen en de verplichtingen door andere IVC-prijzen gedurende dit seizoen, zal ze pas vanaf september 2013 voor de Vrienden van het Lied kunnen optreden. Wanneer en in welke regio de optredens plaatsvinden wordt te zijner tijd bekend gemaakt.


Uit de hele wereld namen zangers deel aan deze tweejaarlijkse competitie in s-Hertogenbosch. Van de 242 aanmeldingen zijn door een vakjury 57 kandidaten geselecteerd voor de kwartfinales. Daarvan heeft de internationale jury 19 zangers gekozen die doorgingen naar de halve finales, waaronder drie Nederlandse deelnemers met o.a. Maria Fiselier. De 19 zangers die streden voor een finaleplaats zijn beoordeeld door een jury bestaande uit voorzitter Ioan Holender, voormalig intendant van de Weense Staatsopera, Nelly Miricioiu (sopraan), Sergei Leiferkus (bariton), Peter Schreier (tenor/dirigent), Arnold Alons (casting director Opera Toulouse en Santiago de Chile), Peter de Caluwe (intendant De Munt Brussel) en Hein Mulders (intendant Aalto Musiktheater & Philharmonie Essen). De jongerenjury bestond uit studenten van het Fontys Conservatorium in Tilburg en leerlingen van het St. Jans Lyceum in s-Hertogenbosch.


Maria Fiselier (1988) studeerde in 2011 af in Den Haag met een onderscheiding voor 'Artistry and integrity in performing' en is op dit moment bezig met haar masteropleiding. Ze volgde masterclasses bij Jard van Nes, Udo Reineman en Rudolf Jansen. Ze won eerder al de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en ze werd uitgenodigd als solist tijdens de Young Composers Meeting voor het uitvoeren van nieuwe composities.


Website
ยป www.ivc.nu
VvhL - KVK-nr. 40445139