Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Uitslag auditie 2013

Op 2 november vond in Utrecht de auditie plaats voor de Vrienden van het Lied. Er hebben 13 duo's geauditeerd. Opvallend genoeg waren er 8 sopranen onder de deelnemers. De beoordelingscommissie bestond uit Maria Acda, Hans Eijsackers, Margreet Honig, Maarten Koningsberger, Meinard Kraak en Reinild Mees met als voorzitter Lodewijk Meeuwsen. De jury heeft het duo Ellen Valkenburg (sopraan) en Andrea Vasi (piano) toegelaten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied.

Lodewijk Meeuwsen maakte na afloop van het juryberaad de uitslag bekend. Hij vond de auditie een lavende ervaring voor de muziekliefhebbers gezien het deerniswekkende gehalte in de media. Er is duidelijk een nieuwe generatie zangers opgestaan met meer aandacht voor de performance en met een originele repertoirekeuze. Er was bijvoorbeeld slechts één lied van Schumann te horen, maar wel werk van hedendaagse componisten als Willem Jeths, Antoine Oomen en Rob Zuidam. Ook waren er liederen te horen geschreven door twee van de deelnemende begeleiders. De jonge musici houden door hun boeiende inbreng de liedkunst levend.

Het publiek was het niet helemaal eens met de uitslag, vooral omdat maar één liedduo was aangenomen. Door de strengere eisen voor deelname was het niveau gemiddeld hoger dan in de voorgaande jaren. Het bestuur van de Vrienden van het Lied is veel dank verschuldigd aan Eugenie Ditewig voor de goede organisatie van de auditie. Meer informatie over het nieuwe duo is te lezen op hun solistenpagina's: Ellen Valkenburg en Andrea Vasi.

VvhL - KVK-nr. 40445139