Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Graham Johnson geeft Brahms-masterclass

Voorafgaand aan de Johannes Brahms Dag op 10 mei zal er een Brahms-masterclass worden gehouden. Deze vindt plaats op 7 mei, 8 en 9 mei in de Jurriaansezaal. De bekende pianist Graham Johnson is de docent van de Brahms-masterclass. Hij is als internationaal gevierd begeleider zeer vertrouwd met het liedrepertoire. Bovendien is hij geliefd als docent van masterclasses, zowel bij pianisten als bij zangers.

Graham Johnson (*1950) komt uit een muzikaal gezin en ging in 1967 studeren aan de Royal Academy of Music in Londen. Toen hij in 1972 afstudeerde, woonde hij een uitvoering bij van Schubert's Winterreise door Peter Pears en Benjamin Britten. Dit recital was voor hem de aanleiding om zich te richten op liedbegeleiding en hij vervolgde zijn studie bij Gerald Moore en Geoffrey Parsons. In 1976 richtte hij samen met vier zangers The Songmakers' Almanac op. Zij brachten liedrecitals met een mix van bekend en onbekend repertoire, met klassieke en populaire nummers en vaak rondom een thema. De zangers van het eerste uur waren Felicity Lott, Ann Murray, Anthony Rolfe Johnson en Richard Jackson.

Graham Johnson was de stuwende kracht en de onvermoeibare begeleider bij de opnames van de complete liederen van Schubert en van Schumann, uitgebracht door het CD-label Hyperion. Hij heeft ook meegewerkt aan albums gewijd aan het Franse lied en is nu betrokken bij de opnames van Brahms-liederen. Zijn enorme kennis van de liedkunst blijkt ook uit zijn publicaties over het Franse lied, over Spaanse liederen, over liederen van Fauré en over Britten.

Talloze bekende vocalisten zijn door Graham Johnson begeleid van Arleen Auger tot Kate Royal en van Peter Schreier tot Matthias Goerne. Hij is docent liedbegeleiding aan de Guildhall School of Music and Drama en geeft over de hele wereld masterclasses. Hij heeft diverse onderscheidingen ontvangen en is regelmatig jurylid bij internationale concoursen.

Meer informatie over de Brahms-masterclass, die Graham Johnson geeft op 7, 8 en 9 mei is te vinden op Brahms-masterclass.


Brahms-masterclass
Graham Johnson
7-8-9 mei 2014


Presentatieconcert
10 mei 2014
11.00-12.30 uur

Johannes Brahms Dag

VvhL - KVK-nr. 40445139