Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Johannes Brahms Dag

Na het grote succes van de Hugo Wolf dag op 16 februari organiseert de Vrienden van het Lied in samenwerking met De Doelen weer een Dag van het Lied op 10 mei 2014. Centraal staat het rijke liedoeuvre van Johannes Brahms, een liedcomponist in hart en nieren.

Van 10 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds kunt u in de Jurriaansezaal van De Doelen te Rotterdam volop genieten van romantische muziek en geweldige musici. Klik hier voor het complete programmaschema. Voorafgaand aan deze dag vindt er nog een masterclass plaats gewijd aan de liederen van Brahms. Deze vindt plaats op 7, 8 en 9 mei en wordt gegevens door de bevlogen Engelse pianist Graham Johnson.

Dagprogramma zaterdag 10 mei

Tijdens de inloop vanaf 10.00 uur brengen studenten van het Koninklijk Conservatorium in de foyer Brahms-liederen ten gehore. In de Jurriaansezaal start om 11 uur een presentatieconcert door deelnemers aan de masterclass. Na de lunchpauze zal Elly Ameling met medewerking van Aat Klompenhouwer verschillende interpretaties bespreken van liederen van Brahms aan de hand van CD-opnames door beroemde zangers. Wie wil, kan daarna meedoen aan het Meezingconcert: een unieke kans om ruim een half uur lang met enthousiaste liefhebbers de Brahms-liederen zelf te ervaren. Als alternatief wordt er een lezing aangeboden in een naastliggende zaal. Het programma sluit overdag af met een recital van 4 tot 5 door solisten van de Vrienden van het Lied met duetten en kwartetten van Brahms. » lees meer details over het middagprogramma

Brahms: Die schöne Magelone

Het avondprogramma start om 19.00 uur met studentenzang in de foyer. Om half 8 is er een inleiding op het recital, dat om 20.15 uur plaats vindt in de Jurriaansezaal. Michael Volle (bariton) en Helmut Deutsch (piano) brengen de indrukwekkende cyclus Die schöne Magelone van Brahms met als verteller Thomas Quasthoff. Voor een goed begrip van deze bijzondere liefdesgeschiedenis zal Quasthoff de teksten van Tieck met elkaar verbinden. In de Liedvriend van november 2013 hebben Jan Willem Nelleke en Frans Huijts een informatief artikel geschreven over deze prachtige cyclus.

Toegang Johannes Brahms Dag zaterdag 10 mei 2014 van 10.00-22.00 uur

• Leden VVHL: € 25, kaartverkoop via het secretariaat
• Abonnees Liedserie De Doelen hebben gratis toegang tot het dagprogramma
• Niet-leden: € 31, kaartverkoop via de Doelen of het secretariaat
• Jongeren tot en met 26 jaar: € 9, kaartverkoop via De Doelen
• Met deze kaarten hebt u toegang tot het dagprogramma en tot het avondrecital

Kaartverkoop

Vanaf 5 mei uitsluitend via de site van De Doelen en aan de zaal

Leden van de VvhL kunnen tot 3 mei kaarten bestellen door een mail te sturen naar vriendenvanhetlied@gmail.com of door een brief te sturen naar het secretariaat van de Vrienden van het Lied, Wim Sonneveldlaan 203, 3584 ZS Utrecht.

In uw mail of brief vermelden:

  • naam
  • adres
  • aantal gewenste plaatsen voor de Johannes Brahms Dag op 10 mei
  • indien gewenst kaarten voor de masterclass: 7, 8 of 9 mei; middag en/of avond

Bij de bevestiging van uw bestelling door ons per mail of per brief krijgt u gegevens over de wijze van betalen. De kaarten worden tijdig thuisgestuurd.
Wacht niet te lang met reserveren, want het zou zonde zijn om deze bijzondere activiteiten te missen.

De Brahms Masterclass en de Johannes Brahms Dag zijn mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, Prins Bernhard Cultuurfonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Erasmusstichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Gilles Hondius Foundation, Stichting Zabawas en een fonds dat niet bij name genoemd wil worden. De Vrienden van het Lied is deze fondsen zeer erkentelijk voor hun bijdrage.

 
  

Johannes Brahms Dag
met o.a. lezing Elly Ameling, duetten en kwartetten en Die schöne Magelone
het complete programmaschema

Datum en aanvang
zaterdag 10 mei 2014
vanaf 10.00 uur

Masterclass
Graham Johnson
op 7, 8 en 9 mei

Locatie
De Doelen, Jurriaansezaal,
Schouwburgplein 50 Rotterdam

Entreeprijs
Johannes Brahms Dag
€ 31 normale prijs
€ 25 voor VvhL-leden
€ 9 jongeren t/m 26 jaar

Kaartverkoop

VvhL - KVK-nr. 40445139