Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Florieke Beelen en Abigail Richards ontvangen Vrienden van het Lied-prijs

Het 50ste Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch had twee finales, een voor Liedduo's en een voor Opera|Oratorium. De Vrienden van het Lied-prijs werd op 12 september tijdens de Liedduo Finale uitgereikt aan Florieke Beelen en Abigail Richards.

Door de aparte rondes en finale voor liedduo's hadden zich veel liedzangers ingeschreven bij het IVC. Dit resulteerde ook in een overtuigende winnaar. De Zwitserse bas-bariton Milan Siljanov (1987) won samen met de Georgische pianiste Nino Chokhonelidze (1983) de Finale Lied Duo van het IVC. Het duo ontving ook de Publieksprijs. De Finale, aan wie negen Lied Duo's deelnamen, vond plaats in Theater aan de Parade. De Jury Lied Duo onder leiding van pianist Irwin Gage bestond uit Elly Ameling, Jard van Nes, Meinard Kraak, Rudolf Jansen en Graham Johnson.

De Prijs van de Vrienden van het IVC ging naar het duo Ellen Valkenburg (sopraan) & Andrea Vasi (piano). Zij zijn beiden bij de VvhL-auditie in november 2013 al toegelaten op de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Het jonge duo Michael Wilmering (bariton) & Javier Rameix (piano) won de Persprijs en de Jongerenprijs. In mei namen zij deel aan de Brahms Masterclass door Graham Johnson en presenteerden zich op de Johannes Brahms Dag.

Florieke Beelen (mezzosopraan) & Abigail Richards (piano) wonnen de Vrienden van het Lied-prijs en deelname aan de Strauss-Mahler Masterclass in Den Haag met als docenten Christa Ludwig, Jard van Nes en David Selig. Florieke en Abigail voerden liederen uit van Rachmaninoff, Duparc, Liszt en Mahler. Florieke Beelen deed ook mee aan de Finale Opera|Oratorium en won daarbij de Arleen Auger-prijs en een concertopname bij Omroep Max.

De Canadese tenor Andrew Haji (1985) is winnaar geworden van de Finale Opera|Oratorium. Hij won niet alleen de Grand Prix 's-Hertogenbosch, maar ook de Persprijs en Prijs van de Junior Jury. De Internationale Jury onder voorzitterschap van de wereldberoemde sopraan Dame Kiri Te Kanawa bestond uit mezzosopraan Anne Gjevang, tenor Siegfried Jerusalem, contrabassist Dominic Seldis, voormalig impresario Pieter Alferink, hoofd Artistieke Zaken Jesús Iglesias Noriega en artistiek adviseur/casting director Evamaria Wieser.

Website

» www.ivc.nu

VvhL - KVK-nr. 40445139