Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Adèle Charvet en Florian Caroubi ontvangen Vrienden van het Lied-prijs

In 's-Hertogenbosch vond in september het 51ste IVC-Lied Duo plaats. Opera & Oratorium volgen in september 2017. Twintig duo’s waren geselecteerd uit ruim 60 aanmeldingen. De Vrienden van het Lied-prijs werd op 16 september tijdens de finale uitgereikt aan Adèle Charvet en Florian Caroubi.

De Franse mezzosopraan Adèle Charvet en haar landgenoot, de pianist Florian Caroubi, waren de grote winnaars van het IVC Lied Duo Concours 2016. De hoofdprijs, de Eugène Pannebakker Lied Duo Prijs van 7500 euro, werd hen uitgereikt door juryvoorzitter Jard van Nes. Het koppel won verder de Junior Jury Prijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Persprijs. Ook won het duo de Dioraphte Award, de prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie Lunam, ne quidem Lunam, die dit jaar gecomponeerd werd door Monique Krüs.

De Publieksprijs ging naar het Britse duo Henry Neill (bariton) en Frederick Brown (piano). De Nederlandse bariton Michael Wilmering en de Venezolaanse pianist Javier Rameix ontvingen de Vriendenprijs van het IVC. Dit duo ontving bij het vorige IVC in 2014 de Persprijs en de Jongerenprijs. In mei 2014 namen zij deel aan de Brahms Masterclass door Graham Johnson en presenteerden zich op de Johannes Brahms Dag.

De jury voor het IVC-Lied Duo Concours bestond uit de zangers Elly Ameling, Jard van Nes (voorzitter) en Robert Holl, de pianisten Hans Eijsackers en David Selig, en Aart-Jan v/d Pol, coördinator concertprogrammering Koninklijk Concertgebouw.

Website

» www.ivc.nu

VvhL - KVK-nr. 40445139