Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Recitals op Dag van het Theatrale Lied

Op de Dag van het Theatrale Lied vinden vier bijzondere recitals plaats met solisten van de Vrienden van het Lied. Het wordt een afwisselend programma met muziek uit het 17e eeuwse Engeland, 20e eeuws repertoire van het vasteland met een luchtige toets en zelfs eigentijdse kinky liederen uit Amerika. Het theatrale aspect is de leidraad, dus een lach en een traan zullen niet ontbreken. Naast de vier recitals zijn er nog een masterclass en optredens door studenten van Codarts. » lees verder

Van Wienerwald naar Hollywood

11.30 - 12.15 uur
Karolina Hartman (mezzosopraan) en Maurice Lammerts van Bueren (piano) Zij voeren van Arnold Schönberg Brettl-Lieder uit, geïnspireerd zijn door het Berlijnse cabaret. Van Hanns Eisler laten zij Hollywood Lieder horen en daarna werken van Korngold. Zij zijn allemaal vanuit Wenen naar Hollywood geëmigreerd. De Amerikaanse componist Jake Heggie heeft zich door Hollywood laten inspireren. Van hem hoort u liederen uit zijn cycli Songs to the Moon en uit Paper Wings.

London: Ayres for Court and Theatre

13.15 – 14.00 uur
Johannette Zomer (sopraan) en Fred Jacobs (luit en theorbe)
Dit duo brengt muziek uit Engeland van meer dan 300 jaar geleden. De luit was toen een populair instrument, die gaandeweg door de theorbe werd vervangen. Er zijn liederen van luitisten Robert Johnson en Nicholas Lanier, van Henry Lawes, Pelham Humphry en Henry Purcell. Zij schreven muziek voor het hof en voor het theater om bij weg te dromen of om te lachen, maar altijd voor fun.

Theatrale liederen uit Amerika

16.30 – 17.15 uur
Hans Pieter Herman (bariton) en Peter Nilsson (piano)
De zanger heeft gestudeerd in Amerika en de pianist is er geboren. Deze twee allround-musici zijn geknipt voor dit Amerikaanse repertoire, dat een brug slaat tussen het klassieke lied en de musicalsong en dat combineert met veel gevoel voor theater. Er zijn liederen te horen van onder andere Samuel Barber, William Bolcom, Richard Hundley, Lori Laitman en Cole Porter

De Parijse Salon

20.00 – 21.00 uur
Irene Maessen (sopraan), Eleonore Pameijer (dwarsfluit) en Reinild Mees (piano) met Bo van der Meulen als verteller
Stap de Parijse Salon binnen en waan u in het begin van de 20e eeuw. Adem de muziek in, ruik het parfum van beeldschone Parisiennes en drink de klanken van Erik Satie en Cécile Chaminade. Luister ook naar de rebelse en verleidelijke Francis Poulenc en de Parijse liederen van Kurt Weill. Laat de muziek u wegvoeren naar een verloren tijd.

Kaartverkoop

• Leden VVHL: € 15, aan de zaal op de dag zelf, op vertoon van ledenpas
• Niet-leden: € 25, kaartverkoop via de Doelen
• Met deze kaarten hebt u toegang tot alle programma-onderdelen

Dag van het Theatrale Lied
met 4 recitals en een masterclass
het programmaschema

Datum en aanvang
zaterdag 19 november 2016
vanaf 11.00 uur

Locatie
Jurriaanse-zaal
de Doelen
Rotterdam

Entreeprijs
€ 15 voor VvhL-leden en voor hun introducees

€ 25 normale prijs

VvhL - KVK-nr. 40445139