Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Viering 55-jarig jubileum op 19 november met Dag van het Theatrale Lied

Op zaterdag 19 november viert de Vrienden van het Lied zijn 55-jarig bestaan meet de Dag van het Theatrale Lied. De kaartverkoop is in volle gang. Zorg dat u erbij bent en bestel deze week nog kaarten. Voor slechts 15 euro kunnen leden en hun introducees deze feestelijke dag meemaken. Het programma vindt plaats in de Jurriaansezaal en de foyer van de Doelen te Rotterdam.

Vier bijzondere recitals

Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de Vrienden van het Lied wil de vereniging de theatrale kant van de liedkunst laten zien, want bij een lustrumviering past een uitbundig en feestelijk programma. Door de dag heen vinden vier bijzondere recitals plaats met solisten van de Vrienden van het Lied. Het theatrale aspect is de leidraad, dus een lach en een traan zullen niet ontbreken. » lees meer over de vier bijzondere recitals

In de Jurriaanse-zaal start om 11.30 uur het recital Van Wienerwald naar Hollywood met Karolina Hartman (mezzosopraan) en Maurice Lammerts van Bueren (piano). Na de lunchpauze geven Johannette Zomer (sopraan) en Fred Jacobs (luit en theorbe) een concert met als titel London: Ayres for Court and Theatre. Van half 5 tot kwart over 5 is er een recital door Hans Pieter Herman (bariton) en Peter Nilsson (piano), gewijd aan theatrale liederen uit Amerika.

Het avondprogramma start om 19.30 uur met studentenzang in de foyerruimte. Van 20.00-21.00 uur vindt in de Jurriaanse-zaal een recital plaats met Irene Maessen (sopraan), Eleonore Pameijer (dwarsfluit) en Reinild Mees (piano) met Bo van der Meulen als verteller. Bij dit trio staat Parijs centraal in De Parijse Salon. Er zal muziek klinken van Eric Satie, Kurt Weill (uit zijn Parijse tijd), Cécile Chaminade en Francis Poulenc.

Deelname studenten en masterclass

Tijdens de inloop vanaf 11.00 uur brengen studenten van Codarts (het Rotterdams Conservatorium) in de foyer diverse liederen ten gehore. Zij doen dat ook 's avonds om half 8. 's Middags is er van half 3 tot 4 een korte masterclass, waaraan twee studentenduo's deelnemen. De masterclass wordt gegeven door de pianist Hans Eijsackers, die inmiddels een grote ervaring heeft opgebouwd als liedbegeleider en als docent aan diverse conservatoria.

Kaartverkoop

• Leden VVHL: € 15, aan de zaal op de dag zelf, op vertoon van ledenpas
• Niet-leden: € 25, kaartverkoop via de Doelen
• Met deze kaarten hebt u toegang tot alle programma-onderdelen

Dag van het Theatrale Lied
met 4 recitals en een masterclass
het programmaschema

Datum en aanvang
zaterdag 19 november 2016
vanaf 11.00 uur

Locatie
Jurriaanse-zaal
de Doelen
Rotterdam

Entreeprijs
€ 15 voor VvhL-leden en voor hun introducees

€ 25 normale prijs

VvhL - KVK-nr. 40445139