Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

29 maart Harriet Burns en Ian Tindale in Zeist

Dit voorjaarsrecital van het ILFZ is wegens de Corona-maatregelen afgelast!

In november 2019 wonnen sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale de Vrienden van het Lied-prijs tijdens het Internationaal Vocalisten Concours. Reden om hen uit te nodigen later dit jaar drie concerten voor de vereniging te geven. Maar wie zijn nieuwsgierigheid niet zo lang wil bedwingen kan op zondag 29 maart in Slot Zeist al naar hen gaan luisteren als zij het Voorjaarsrecital van het Internationaal Lied Festival Zeist verzorgen.

Fantasievol recital

Harriet Burns en Ian Tindale stelden een vrolijk programma samen vol sprookjes, volksverhalen en fabels waarin een bonte stoet figuren tot leven komt: koningen, jonkvrouwen, dwergen, heksen en zelfs vlooien! Vanaf 15.00 uur kunt u al die figuren horen in liederen van bekende componisten zoals Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Mahler.

Rising Stars

Deze jonge musici zijn hard op weg de top te bereiken. Hun eerste recital tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist van 2018 werd lovend ontvangen. Elly Ameling liet zich daarover later tegen Opus Klassiek ontvallen: En dan was er op zo'n Rising Star-recital van een uurtje, midden op de dag, een prozaïsch tijdstip toch, Harriet Burns, sopraan van de Guildhall School, die werkelijk alles had: mooie stem, goede techniek, het juiste muzikale en tekstuele begrip, de juiste uitspraak, de juiste dictie (en dat is heel wat anders), daardoor de goede voordracht, en dan nog de drang, ja drang om het aan ons, het publiek mede te delen.

Gouden duo

Dat Harriet en Ian een gouden duo vormen blijkt ook uit het feit dat zij de afgelopen jaren zowel afzonderlijk als met elkaar meerdere prijzen in de wacht sleepten, waaronder zeer recent dus de ‘Vrienden van het Liedprijs’. Zij namen in november vorig jaar echter ook de prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk Oh che tranquillo mar van Sylvia Maessen mee naar huis. Er zijn dus argumenten genoeg om niets te missen van deze aanstormende talenten.

Harriet Burns (sopraan)
Ian Tindale (piano)

ILFZ

VvhL - KVK-nr. 40445139