Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Uitreiking World of Song Award

Op 29 juni werd aan Elly Ameling in het Concertgebouw de World of Song Award uitgereikt wegens haar grote verdiensten voor de liedkunst. De prijs was in 2001 ingesteld door de Lotte Lehmann Foundation en werd tot en met 2008 afwisselend gegeven aan componisten, zangers en pianisten, die hun leven hebben gewijd aan deze verrijkende muziekvorm. Vanaf 2013 wordt deze prijs weer jaarlijks uitgereikt, nu onder auspiciƫn van de Lotte Lehmann League.

De uitreiking van de World of Song Award vond plaats in de artiestenfoyer van het Concertgebouw onder de bronzen beeltenis van Elly Ameling. De prijs werd haar niet alleen gegeven uit bewondering voor haar mooie stem, maar ook uit dankbaarheid voor de talloze prachtige liedopnames en haar niet aflatende inzet bij masterclasses. Directeur Simon Reinink was de gastheer voor deze gelegenheid. Na afloop ontving Elly Ameling buiten op het terras nog een prachtboeket van Marco Riaskoff en de felicitaties van Jaap van Zweden.

Op de site van de Lotte Lehmann League staan alle prijswinnaars onder elkaar. Het is een indrukwekkende lijst en de afwisseling van componisten, zangers en pianisten is prachtig. Het is niet alleen een mooie manier om de liedkunst onder de aandacht te houden, maar ook een eerbetoon aan de beroemde sopraan Lotte Lehmann. Op deze site is veel te zien, te lezen en te horen van en over haar.

Interview met Elly Ameling in Liedvriend 2013/1

Lotte Lehman League

VvhL - KVK-nr. 40445139