Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Duo Muuse-Van Weers geeft cursus Liedinterpretatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei organiseert Vrienden van het Lied haar jaarlijkse cursus Liedinterpretatie. De amateurcursus is voor duos van gevorderde amateurzangers en hun pianisten, en kan worden bezocht door deelnemers en toehoorders. Als docenten zijn dit jaar bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers aangetrokken; het duo verzorgt de lessen gezamenlijk. De locatie is De Ticheler, een verbouwde boerderij in het Twentse De Lutte, met mogelijkheid voor logies in een nabijgelegen hotel.

 

Van de deelnemende duos wordt verwacht dat zij een programma voorbereiden van vier tot zes liederen, waaronder bij voorkeur een lied van een Nederlandse componist, met als thema Mediterrane wereld. Hieronder wordt repertoire verstaan dat een relatie of verwijzing heeft tot het leven rond de Middellandse Zee (bijvoorbeeld: Sehnsucht, verlangen naar het Zuiden; passie en liefde, kommer en smart; contrast tussen koude Noorden en warme Zuiden; et cetera). De keuze in taal en stijlperiode is vrij.

 

Er kunnen maximaal negen duos worden geplaatst. Dit gebeurt in volgorde van aanmelding, met dien verstande dat tot de uiterste aanmeldingsdatum drie plaatsen worden gereserveerd voor zangers die voor het eerst meedoen, en drie plaatsen voor zangers die één, twee of drie keren hebben meegedaan.

Toehoorders zijn van harte welkom, zowel voor de hele cursus, als voor een dag of dagdeel. De cursus wordt afgesloten met een (gratis toegankelijk) openbaar concert door de deelnemers.

 

Kosten
Voor deelnemers bedragen de kosten € 175,- per persoon voor leden en € 205,- per persoon voor niet-leden. Dit is inclusief maaltijden en exclusief logies/ontbijt à € 57,- voor 1p-kamer of € 32,- voor 2p-kamer.
Jonge deelnemers (geboren na 1981) voor wie de kosten een overwegend bezwaar zijn kunnen bij aanmelding een beroep doen op een hulpfonds.

 

Voor toehoorders van de hele cursus bedragen de kosten € 110,- per persoon voor leden en € 140,- per persoon voor niet-leden. Dit is inclusief maaltijden, en exclusief logies/ontbijt à € 57,- voor eenpersoonskamer of € 32,- voor tweepersoonskamer. De kosten voor een dag(deel) zijn naar rato.

 

Aanmelding deelnemers: vanaf 18 maart tot uiterlijk 1 april
Aanmelding toehoorders hele cursus incl/excl logies/ontbijt: graag vóór 25 april
Aanmelding toehoorders voor een dag of dagdeel: graag vóór 15 mei

Inlichtingen: Erna Fock, tel. 0703816164 of bcjfock@xs4all.nl
Aanmelding: Annette Ovink, alleen per e-mail: ahodovink@a1.nl

 

De organisatie van de cursus is mede in handen van Jaap Heins.


UPDATE 1: De cursus is voor deelnemers inmiddels volgeboekt.
UPDATE 2: Toehoorders wordt gevraagd zelf een hotel te boeken. NB: Hotel De Grote Zwaan is volgeboekt.


De Ticheler, Tichelerweg 2, De Lutte (Twente)


Verslagen
» Vruchtbaar weekend bij liedcursus in De Lutte
» Persoonlijk verslag


VvhL - KVK-nr. 40445139