Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Vruchtbaar weekend bij liedcursus in De Lutte

Zaterdag 28 en zondag 29 mei werd in het Twentse De Lutte de jaarlijkse liedcursus gegeven. Dit jaar werkten bariton Robbert Muuse met pianiste Micha van Weers met een aantal gevorderde amateurzangers en hun pianisten aan het liedrepertoire. De Ticheler bood daarbij een idyllische plek, met gezellige en hartelijke mensen. De liedduos toonden grote inzet en bereidwillige overgave aan de benaderingswijze van Robbert Muuse en Micha van Weers.


Benadrukt werd dat niemand kan zeggen hoe het vertolken 'moet': uiteindelijk maken de deelnemers de muziek zelf. Hiervoor werden wel enige nieuwe handgrepen gegeven om de eigen grenzen te kunnen verleggen. Er werd goed gewerkt, wat te horen was in de slotpresentatie. Er was een prettige chemie. De liedkunst bleek een schier onuitputtelijke bron, waarbij het ook voor Robbert Muuse en Micha van Weers leuk was nieuw repertoire te ontdekken.

zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011: Liedcursus door Robbert Muuse en Micha van Weers
Programma: tweedaagse cursus liedinterpretatie + slotpresentatie
De Ticheler, Tichelerweg 2, De Lutte (Twente)
aantal deelnemers: 7 duo's; aantal toehoorders: 23 personen


Ervaringen van deelnemers

"Wij hebben het heerlijk gehad en vinden dat er weer meer diepgang in ons samenspel is gekomen. De uitvoering ging goed naar ons gevoel en dat kwam door alle tips en tricks van Robbert Muuse en Micha van Weers. Ook realiseer ik me dat zij veel voorwerk hebben gedaan (40 liederen, deels nieuw!) met het meenemen van ontzettend leuke muziekfragmenten en toesturen van opnamen. Uit deze inspanning spreekt beleving, passie voor het lied en vooral voor het docentschap. Erg knap van hen dat ze aandacht en focus konden blijven houden na toch lange uren lesgeven." Frank Hutten, pianist


"Omdat ik ook zing heb ik kunnen genieten van alle aanwijzingen, zowel op zang- als op pianogebied. De manier waarop Robbert Muuse en Micha van Weers het hadden voorbereid overtuigde daarin meteen. De cursus was erg intensief - het vergt energie en levert ook energie op. Bij het slotconcertje leefde iedereen mee, alsof je steeds zelf weer op het podium staat." Martin Meijers, pianist


"Ik heb leuke herinnering aan een zeer leerzaam weekend waarin veel is bereikt!" Marlies Jansen, toehoorder (lees hier haar verslag)


De Ticheler in De Lutte


Persoonlijk verslag
» zie hier


Aankondiging
» zie hier


VvhL - KVK-nr. 40445139