Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Cursus Liedinterpretatie 2013, nadere informatie

Opzet van de cursus
De VvhL organiseert al tientallen jaren haar jaarlijkse “Amateurcursus” o.l.v. enthousiaste zangers en pianisten, die op de solistenlijst staan of hebben gestaan. Er wordt gekozen voor ervaren docenten van wie bekend is dat ze affiniteit hebben met het coachen van gevorderde amateurzangers en - pianisten. Zo ook Meinard Kraak en Hans Eijsackers. Zij werken gezamenlijk met de duo’s, waardoor zanger, pianist én het ‘samen muziek maken’ aandacht krijgen. Minstens even inspirerend en leerzaam is horen en zien
wat de (andere) duo’s doen: muzikaal, qua ‘performance’, en aan repertoire.

Wat verstaan we onder ‘gevorderde’ amateurzangers?
Voor werken aan “liedinterpretatie” zijn een behoorlijke zangtechniek en het goed, en ook samen, hebben ingestudeerd van de liederen een voorwaarde. Een jaar of wat zangles hebben (gehad), en uit het hoofd zingen, zonodig met een beetje steun van bladmuziek, maakt de lessen voor iedereen boeiender. De cursus is niet bedoeld voor zangers die een beroepsopleiding als uitvoerend musicus volgen of hebben afgerond. Deelnemende pianisten mogen zowel gevorderde amateurs als professioneel opgeleid zijn. We vragen de duo’s een programma voor te bereiden van vier tot zes liederen. Gezien de speciale band van Meinard Kraak met het Franse lied (hij studeerde o.m. bij de beroemde Pierre Bernac in Parijs) gaat de voorkeur uit naar tenminste twee liederen rond dit thema: van Franse componisten of anderen die Franstalige dichters hebben getoonzet (zoals bv Alphons Diepenbrock).

Indeling van het weekend
Zaterdag vanaf 10.30 uur ontvangst met koffie en inzingen/inspelen; aanvang van de lessen 11.30 uur. De totale lestijd is 12 uur: bij het minimum van 6 duo’s dus 2 uur per duo, bij het maximum van 8 duo’s anderhalf uur per duo. De lesindeling hangt af van het aantal duo’s en wordt medio april rondgemaild als dat bekend is. Op zaterdagavond wordt een algemeen thema besproken (dit jaar wellicht m.b.t. het Franse lied), waarna nog tijd is voor ontspanning met een drankje, duetten en/of lichte muziek. Op zondag worden de lessen afgerond met een openbaar concert door de deelnemers van 18.00 tot 19.00 uur. Doorgaans voegen zich dan nog zo’n 20 leden van VvhL-afdeling Twente bij de cursustoehoorders. Het weekend wordt afgesloten met een koud buffet van ± 19.30 -20.30 uur.

Locatie: ‘de Ticheler’, Tichelweg 2, 7586 MC de Lutte
De deel van ‘de Ticheler’ is in 2004 omgebouwd tot kleinschalige concertruimte. De acoustiek is perfect, de vleugel (een Grotrian Steinweg) gedateerd maar goed in vorm. Er vinden regelmatig VvhL-recitals plaats. ‘De Ticheler’ ligt op ca 15 minuten afstand te voet of 5 minuten met de auto van hotel de Grote Zwaan, waar kamers zijn gereserveerd voor de deelnemers en toehoorders die de hele cursus volgen.

Kosten
De kosten voor de hele cursus zijn inclusief koffie/thee e.d. en vier maaltijden, exclusief overnachting.
Voor deelnemers boven 27 jaar: bij 6 duo’s (min), bij 8 duo’s (max) respectievelijk 209,- en 185,-. Niet-leden betalen 30 euro extra.
Voor deelnemers t/m 27 jaar zijn de bedragen 132,- en 120,- en voor niet-leden 10 euro extra.

Voor toehoorder hele cursus boven 27 jaar: 113,- en voor niet-leden 128,- ; t/m 27 jaar 84,- en voor niet-leden 89,- .
Voor toehoorder 1 hele dag boven 27 jaar 39,50 excl avondeten en voor niet-leden 47,- ; t/m 27 jaar 25,- excl avondeten en voor niet-leden 27,50 .

Lid worden van de VvhL kan bij aanmelding voor de cursus (als deelnemer of toehoorder) voor € 25,- of bij een leeftijd t/m 27 jaar van € 7,50 (de helft van de normale contributie).
De kosten voor logies/ontbijt in hotel de Grote Zwaan bedragen € 57,- voor een 1p-kamer of € 32,- p.p. in een 2p-kamer inclusief toeristenbelasting. In de buurt zijn ook diverse kampeermogelijkheden. Na half april stuurt Jaap de deelnemers en toehoorders een gespecificeerde rekening. Toehoorders voor een dagdeel betalen contant en naar rato, mede afhankelijk van de maaltijden waaraan ze deelnemen.

Maaltijden
Bij de vier maaltijden gaat het om tweemaal een broodjeslunch, op zaterdag een warme maaltijd in het hotel en op zondag het afsluitende koud buffet op ‘De Ticheler’.
I.v.m. externe cateringafspraken kan eventuele restitutie alleen worden verleend indien het niet-gebruiken van een maaltijd vóór 20 mei is gemeld aan Annette Ovink.

Aanmelding als deelnemend duo, en dan?
Aanmelden kan tot 1 april door het aanmeldingsformulier van de website te downloaden en ingevuld te mailen naar Annette Ovink.
Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding, met dien verstande dat tot 1 april twee plaatsen worden gereserveerd voor zangers die voor het eerst deelnemen, en twee voor hen die 1, 2 of 3 keer hebben meegedaan. Na 8 aanmeldingen hanteren we een reservelijst. Uiterlijk 8 april ontvang je van Annette een bevestiging van deelname, met vermelding van het aantal duo’s (en dus de definitieve deelnemersbijdrage), en nadere info over het insturen van de programma’s.

Aanmelding als toehoorder
Toehoorders voor de hele cursus die willen overnachten in het hotel wordt verzocht zich vóór 1 mei per e-mail aan te melden bij Annette, zonder hotel of voor een dag(deel) graag vóór 18 mei. Mochten zich onvoldoende duo’s aanmelden (minder dan 6), dan kan de cursus helaas niet doorgaan. Gelukkig is dat nog nooit gebeurd! Wie zich heeft aangemeld krijgt in dat geval ook op 8 april bericht. We zien uit naar je/uw aanmelding!

Met muzikale groet,
Erna Fock, Annette Ovink en Jaap Heins, namens de VvhL Commissie Concerten

Erna Fock (voor programma’s en andere muzikale zaken)
Sadeestraat 25, 2596 XA Den Haag | telefoon: 070 3816164 | bcjfock@xs4all.nl

Annette Ovink (voor logistieke zaken, tevens gastvrouw)
Tichelweg 2, 7587 MC De Lutte | telefoon 0541 517516 | ahodovink@a1.nl

Jaap Heins (voor de financiële afhandeling)
Meloenstraat 132, 2564 TL Den Haag | telefoon 070 3237629 | jaap.lilian.heins@xs4all.nl


De Ticheler, Tichelweg 2, De Lutte (Twente)


Inlichtingen
Erna Fock, 070-3816164
bcjfock@xs4all.nl


Aanmelding
Annette Ovink
ahodovink@a1.nlAanmeldformulier
» hier downloaden (doc)
VvhL - KVK-nr. 40445139