Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Cursus liedinterpretatie op 25 en 26 mei 2013

De jaarlijkse ‘Amateurcursus’ heeft dit jaar bariton Meinard Kraak en pianist Hans Eijsackers als docenten. Beiden zijn gerenommeerde liedvertolkers met ruime ervaring als docent. Ze coachen de duo’s gezamenlijk, waardoor zanger, pianist én het ‘samen muziek maken’ ruime aandacht krijgen.

Met dit als gegeven werd de reis naar de Lutte in Twente ondernomen. De honderd jaar oude boerderij “de Ticheler” en de natuur daaromheen brachten je meteen in de juiste stemming. Na een hartelijke ontvangst van de gastvrouw Annette Ovink werd de traditionele koffie met krentewegge geserveerd. Daarna volgde de kennismaking met de docenten en de zangers en werd er begonnen met inzingen en het uitproberen van de vleugel. Onder de zangers waren leden, die al meerdere malen meegedaan hadden. Heel bijzonder was dat twee studenten, Mélanie Brilman (mezzosopraan) en Caroline Kliewer (piano), van het ArTEZ-conservatorium meededen.

De zaterdag vloog voorbij met het aanhoren van de pittige lessen door beide docenten. De deelnemers moesten hard werken, vooral aan het Franse repertoire. Er werden onder andere liederen van Henri Duparc (1848-1933), Gabriel Fauré (1845-1924), Claude Debussy (1862-1918) en Francis Poulenc (1899-1963) doorgenomen. Later op de avond werd door Meinard Kraak het Franse Lied uitvoerig toegelicht met geluidsvoorbeelden op LP en CD, gelardeerd met enkele persoonlijke jeugdherinneringen. De volgende dag werd met hetzelfde enthousiasme doorgewerkt met als resultaat een geslaagd slotconcert.

Deelnemers, docenten en toehoorders kunnen terugkijken op een leerzaam en gezellig weekend. De voortreffelijke organisatie door de Commissie Concerten onder de bezielende leiding van Annette Ovink heeft hier zeker toe bijgedragen. De amateurcursus werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Van den Berch van Heemstede Stichting en het VSB fonds.

Aat Klompenhouwer, voorzitter

De Ticheler in De Lutte


Aankondiging
» zie hier


VvhL - KVK-nr. 40445139