Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Liefde voor lied en leven

Onlangs werd Elisabeth Cooymans uitgebreid geïnterviewd door een goede vriendin van de familie. Uit al deze gesprekken en grepen uit haar overvolle plakboek met recensies is, ter gelegenheid van haar 94ste verjaardag, eind maart een prachtig boekje ontstaan.

Het boek met als titel Liefde voor lied en leven vertelt het verhaal van het boeiende, muzikale leven van Elisabeth Cooymans. Het neemt u mee langs de gebeurtenissen van haar leven als zangeres, pianiste, pedagoge, initiatiefneemster voor concertreeksen, interpreet, onderzoekster en muzikale veelvraat. Maar u leert haar ook kennen als een gepassioneerd mens, diep gelovig en met een intens gevoel voor schoonheid. En u zult voelen hoe groot de liefde is, die haar gedurende haar sprankelende bestaan steeds heeft gedragen. Niet alleen liefde voor het lied en voor het leven, maar ook voor haar gezin, haar vrienden, haar begeleiders, haar leerlingen en haar publiek.

Dit boek moest geschreven worden. Het is een ode. De auteur is Troeke van Rijswijk. U kunt het boekje hier bekijken. Vanwege de grote belangstelling is de eerste oplage al uitverkocht, maar bij voldoende inschrijving volgt er spoedig een herdruk. Inschrijven hiervoor, bij voorkeur in de eerste week van juni, kan door een e-mail te sturen naar gcooymans@gmail.com onder vermelding van het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen. Na half juni ontvangt u hierover een bericht. Het boekje bevat 84 pagina's en kost 15 euro.

Samen met haar zoon Manuel heeft Elisabeth Cooymans een schat aan informatie bijeengebracht, die de basis vormt voor haar vermelding op de website van de Dutch Divas. Hier zijn onder andere allerlei interview- en muziekfragmenten van haar te bekijken en te beluisteren.


Elisabeth Cooymans

VvhL - KVK-nr. 40445139