Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Florieke Beelen toegelaten tot de solistenlijst

Tijdens het 50ste Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch in september 2014 ontving het duo Florieke Beelen en Abigail Richards de Vrienden van het Lied-prijs. Na drie succesvolle recitals voor de vereniging is dit duo opgenomen op de solistenlijst.

De Vrienden van het Lied-prijs bij het IVC bestaat uit drie concerten voor de vereniging en de mogelijkheid om daarna door te stromen naar de solistenlijst zonder auditie te hoeven doen. Florieke Beelen (mezzosopraan) en Abigail Richards (piano) hebben deze recitals gegeven in de maanden april, mei en juni in de afdelingen Rotterdam, Breda en Friesland. Na deze drie succesvolle concerten heeft de Artistieke Raad het bestuur geadviseerd om dit duo toe te laten tot de solistenlijst. Abigail Richards staat al op deze lijst, omdat zij al een aantal jaren met VvhL-solisten optreedt. Florieke Beelen is nu als soliste toegevoegd.

Tijdens de IVC-finale voerden Florieke en Abigail liederen uit van Rachmaninoff, Duparc, Liszt en Mahler. Behalve de Vrienden van het Lied-prijs wonnen zij ook deelname aan de Strauss-Mahler Masterclass in Den Haag met als docenten Christa Ludwig, Jard van Nes en David Selig. Florieke Beelen deed ook mee aan de Finale Opera|Oratorium en won daarbij de Arleen Auger-prijs en een concertopname bij Omroep Max.

Eugenie Ditewig, bestuurslid van de Vrienden van het Lied, reikt tijdens het IVC de Vrienden van het Lied-prijs uit aan het duo Florieke Beelen en Abigail Richards.

Florieke Beelen


Abigail Richards

VvhL - KVK-nr. 40445139