Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Internationaal Studenten LiedDuo Concours 2015

Op 10 , 11 en 12 april vindt in het Muziekcentrum te Enschede het Internationaal Studenten LiedDuo Concours plaats. Het tweejaarlijkse concours begon in 2009 en beleeft nu de vierde editie.

Een concours voor muziekstudenten, en dan ook nog voor liedduo’s, is vrij uniek. Het internationale karakter geeft het concours allure. De deelnemers komen uit bijna alle Europese landen, het merendeel bestaat uiteraard uit studenten die in Nederland en in Duitsland studeren.

Informatie over het concours

Na de selectie ronde, die met geluidopnames ging, zijn er 30 duo’s overgebleven. Zij komen alle naar Enschede, op één dag. De vereniging Vrienden van het Lied geeft bij elke editie van het concours een aanmoedigingsprijs, ook nu weer. In het verleden kregen de duo’s Daniël Hermán Mostert & Sofia Vasheruk, Evelyn Ziegler & Roele Kok en het Franse duo Josephine Brault & Marie Perbost de Vrienden van het Lied-Prijs. Tijdens de halve finale op 11 april, wordt de opdrachtcompositie Bright Island Smile, die Reza Navamar schreef op een gedicht Edgar Ellen Poe, door de 12 overgebleven duo’s uitgevoerd, naast de door hen gekozen werken. De duo’s treden tijdens de finale ieder 30 minuten op met een programma naar eigen keuze.

De Nacht van het Romantische Lied

Voorafgaand aan het concours vindt op 9 april De Nacht van het Romantische Lied plaats. Vanaf 20.00u in theater Concordia aan de Markt te Enschede. Presentatie in handen van Ernst Daniël Smid. In de Nacht treden amateurduo’s zang-piano op met een romantisch liederenprogramma van 10 minuten. Voor 5 duo’s is er de mogelijkheid om een plaats te winnen bij de Talenten class, die gehouden wordt op zaterdagavond 11 april, na de halve finale om 19.00u. Deze wordt gegeven door Irene Maessen en Maurice Lammerts van Bueren.

Alle aanvangstijden van het concours en van De Nacht zijn te vinden op www.liedconcours.nl. De locatie waar het gehele concours plaatsvindt is de Arkezaal van het Muziekcentrum te Enschede.

Leden van de Vrienden van het Lied hebben korting op de entreekaarten en passepartouts. Ook die informatie is op www.liedconcours.nl te vinden.

VvhL - KVK-nr. 40445139