Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jubileumfeest: Compositiewedstrijd

Om het enthousiasme voor het lied te stimuleren, is er een compositiewedstrijd voor conservatoriumstudenten tijdens het jubileumfeest van de Vrienden van het Lied. Onder de noemer Feest voor het Lied wordt zaterdag 12 november het 50-jarig jubileum van de vereniging gevierd met verder nog concerten en masterclasses door bekende zangers uit binnen- en buitenland. Het evenement vindt plaats in diverse zalen van de Doelen in Rotterdam. De wedstrijdopdracht betreft het componeren van een lied met gebruikmaking van een tekst van Goethe. Vertalingen of prozateksten zijn daarbij mogelijk.

 

In de middag worden zes genomineerde liederen uitgevoerd. De vereniging Vrienden van het Lied zorgt voor publiciteit voor de winnende compositie. Het werk wordt uitgegeven door muziekuitgeverij Broekmans & van Poppel en geprogrammeerd op een aantal concerten van de vereniging. Een omroep wordt gevraagd het werk op te nemen in een uitzending.

 

Voorwaarden
De tijdsduur is maximaal 5 minuten. Het kan één lang lied zijn of meerdere korte liederen. De compositiestudenten kunnen zelf bepalen voor welke stem zij het lied componeren, voor sopraan, mezzo, alt, tenor, bariton of bas. De bezetting is voor piano en zang.

 

Jury
Een vijfkoppige jury selecteert de zes liederen die in de Jurriaanse Zaal van de Doelen worden uitgevoerd door solisten van de vereniging. De jury bestaat uit componist Jef Hamburg (componist), Ton Hartsuiker (pianist), Reinild Mees (pianist), Irene Maessen (zangeres), Wijnand van Klaveren (pianist/componist).

 

Aanmelding
Inzendingen - voorzien van contactgegevens - moeten vóór 15 juni 2011 binnen zijn en moeten worden toegestuurd naar: Vrienden van het Lied, t.a.v. Eugenie Ditewig, Nicolailaan 3, 3723 HR Bilthoven. Voor vragen kunt u bij haar terecht via tel. 030-2286682 of e-mail: eugenie_ditewig@hotmail.com

 

 


English version
» Competition for composition (pdf)

 

Jubileumfeest
» Feest voor het Lied


Verslag compositiewedstrijd
» José Mora-Jiménez wint compositiewedstrijd


VvhL - KVK-nr. 40445139