Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

José Mora-Jiménez wint compositiewedstrijd

José Mora-Jiménez won met zijn compositie van Meeres Stille de compositiewedstrijd die tijdens het 50-jarig jubileumfeest van de Vrienden van het Lied plaatsvond op 12 november in de Doelen in Rotterdam. De opdracht aan studenten van de Nederlandse conservatoria luidde het schrijven van een lied met gebruikmaking van tekst van Goethe, waarbij vertaling was toegestaan. Het lied van José Mora-Jiménez zal worden uitgegeven door Broekmans & Van Poppel. Eugenie Ditewig, organisator van het competitieonderdeel, brengt verslag uit.


"De jury en het publiek hebben met veel belangstelling en waardering alle composities beluisterd. De keuze van de jury viel unaniem op Meeres Stille van José Mora-Jiménez. Naar het oordeel van de jury werd de gekozen tekst met heel eenvoudige middelen zeer versterkt en uitgediept. Op deze punten sprong deze inzending er echt uit.


Na de bekendmaking van het winnende lied door voorzitter Jeff Hamburg, werd Meeres Stille ten tweede male op indrukwekkende wijze ten gehore gebracht door Tom Sol. De Vrienden van het Lied zal er voor zorgen dat het winnende lied wordt uitgegeven. Tevens zal het lied worden gepromoot tijdens recitals van de Vrienden van het Lied.


De compositiewedstrijd heeft goede muziek opgeleverd en zal daarom zeker een terugkerend evenement binnen de vereniging worden."


De juryleden waren Jeff Hamburg (tevens juryvoorzitter), Wijnand van Klaveren, Reinild Mees en Lodewijk Meeuwsen.Programma

Utku Asuroglu   - Confession (Geständnis), voor sopraan
    vertaling door Edward Dowden
Wilma Pistorius   - Zauberspiel (uit: Faust), voor bas-bariton
John van Eck   - Die Wolken (uit: Howards Ehrengedächtnis),
    voor sopraan
José Mora-Jiménez   - Meeres Stille, voor bas-bariton
Pau Cañigueral Rodriguez   - Ein Veilchen, voor sopraanDe liederen van Wilma Pistorius en José Mora-Jiménez werden uitgevoerd door bas-bariton Tom Sol en pianist Maarten Hillenius. Van de liederen van Utku Asuroglu, John van Eck en Pau Cañigueral Rodriguez klonk een geluidsopname van een uitvoering door sopraan Francine van der Heijden die wegens omstandigheden de liederen niet ter plekke kon vertolken. Ook bij die uitvoeringen was de pianobegeleiding van Maarten Hillenius.


De winnende compositie is ook te beluisteren via de website van José Mora-Jiménez.
foto: Elisabeth Melchior
De jonge componist José Mora-Jiménez ontvangt uit handen van juryvoorzitter Jeff Hamburg de oorkonde.


Aankondiging
» Jubileumfeest: Compositiewedstrijd


Verslagen
» reacties bezoekers
» fotoreportages
» verslag lezingen

Website
» www.josemorajimenez
.com


VvhL - KVK-nr. 40445139