Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jubileumfeest: concertregistratie voor Radio 4

Het Feest voor het Lied was een groots succes. Het 50-jarig bestaan van de vereniging Vrienden van het Lied werd groots gevierd: het hele feest stond in het teken van de liedkunst. Onder de optredende artiesten bevonden zich Seil Kim, Hanneke de Wit en Robert Holl. Radio 4 over het feest: "Het was Een waar jubileumfestijn vol leermomenten, inzichten, ontmoetingen, verrassingen en vooral met internationale sterren als Robert Holl en Rudolf Jansen. En ook een stijgende ster: Seil Kim."

In het radioprogramma hoort u een warm pleidooi voor het lied in gesprek en met zang. Als presentator Hans van den Boom vraagt naar schoonheid van het lied, antwoordt Robert Holl kort maar krachtig: "Het is de ideale verbinding van poëzie en muziek. Heel eenvoudig."

Als opwarmer voor het Feest van het Lied gaven Robert Holl (bas) en Rudolf Jansen (piano) in het Radio4-programma uitvoering aan werken van Franz Schubert en Modest Moessorgski. Presentator Hans van den Boom heeft tussendoor nog een vraaggesprek met Aat Klompenhouwer. Dit alles is te beluisteren in de onderstaande audiostream.

Robert Holl en Rudolf Jansen

Franz Schubert - Memnon, D541, Op.6, No.1
  - Erlafsee, D586, Op.8, No.3
Modest Moessorgski - Grafschrift

De opname is van zondag 30 oktober 2011, gemaakt door de Avro.

VvhL - KVK-nr. 40445139