Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties


Jubileumfeest: kaartverkoop en donaties

Het programma van de viering van het 50-jarig jubileum van de Vrienden van het Lied wordt steeds verder ingevuld. Zaterdag 12 november is er van 10 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds in vier zalen en de foyer van de Doelen te Rotterdam een breed scala van activiteiten onder de noemer Feest voor het Lied.


Programma

Tijdens de inloop en koffie van het Feest voor het Lied brengen studenten van het Rotterdams Conservatorium liederen ten gehore. Zij doen dit ook tijdens de borrel aan het eind van de middag.


Om 11.00 uur geeft Seil Kim, winnaar van de Vrienden van het Lied-prijs bij het IVC, een recital begeleid door Rudolf Jansen in de Jurriaansezaal. Om 16.30 uur geven Robert Holl en Rudolf Jansen in deze zaal een feestelijk concert als afsluiting van het middagprogramma.


Tussen deze twee concerten kan iedereen zijn eigen route uitstippelen. Er zijn vier bijzondere recitals van een half uur onder de noemer Zingen zonder vleugel en vier interessante lezingen op liedgebied. In de Jurriaansezaal zingt Hanneke de Wit begeleid door Eildert Beeftink en vindt daarna de presentatie plaats van de compositiewedstrijd. Wie zelf wil zingen, kan zich opgeven voor het open podium of meedoen aan het meezingconcert. Dan is er ook nog een tentoonstelling over 50 jaar Vrienden van het Lied en zijn er stands van verwante organisaties.


Het avondprogramma (van 19.00 tot 22.00 uur) bestaat uit een souperconcert. In de Arcadiszaal krijgen de gasten een diner en een concert, bestaande uit drie blokken van circa 20 minuten na elke gang. Voor het souperconcert hebben Robert Holl en Rudolf Jansen een feestelijk programma samengesteld met terzetten en kwartetten van Schubert en Brahms, uitgevoerd door solisten van onze vereniging en Eildert Beeftink aan de piano.


Kaartverkoop

De kaartverkoop start rond 1 september. Alle leden krijgen daar nog bericht over. Er komen aparte kaarten voor het feestprogramma overdag en voor het souperconcert in de avond. Omdat er nog besprekingen gaande zijn met de Doelen, subsidiegevers en sponsoren is het programma onder voorbehoud. Bij abonneehouders van de Liedserie van de Doelen zit het dagprogramma in hun abonnement.
UPDATE: De kaartverkoop in inmiddels van start gegaan. Zie hier


Extra donatie voor het jubileum

Zoals u weet is het voor onze vereniging sinds het wegvallen van de rijkssubsidie lastig om de touwtjes aan elkaar te knopen. De fondsenwerving voor het jubileum verloopt moeizaam, de fondsen worden werkelijk overstroomd door aanvragen. Om dit speciale jubileum mede mogelijk te maken willen wij al onze leden daarom verzoeken om dit jaar naast hun contributie een extra bijdrage te geven. Groot of klein maakt niet uit. In alle gevallen helpt u de kwetsbare kunstvorm, die de liedkunst is, te beschermen.


  • Een extra bijdrage kunt u overmaken naar ING 621145, t.n.v. Vereniging Vrienden van het Lied, Nijmegen, o.v.v. extra bijdrage Jubileum.
  • Wie een uitgebreide schenking wil doen, kan contact opnemen met Frans Eggink voor de fiscale opties. (020-6710146, fmeggink@hetnet.nl)
  • Wie vanuit een bedrijf wil sponsoren, kan via Aat Klompenhouwer de sponsormogelijkheden bespreken. (0180-649314, aat@klompenhouwer.nl)


Met dit uitbundige jubileumfeest willen we de kwaliteit en de veelzijdigheid van de liedkunst laten zien en ook het belang van de Vrienden van het Lied.


Jubileumfeest
Feest voor het Lied
Zaterdag 12 november 2012
De Doelen, Rotterdam
ยป Feest voor het Lied

VvhL - KVK-nr. 40445139