Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Liedvriend 2012 nr 2

Maria Fiselier heeft onlangs de Vrienden van het Lied-prijs gewonnen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours. In deze editie van de Liedvriend besteden we daar aandacht aan met een interview. De foto op de omslag toont haar in volle actie tijdens de competitie.

Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor Hugo Wolf. Dat mag niet verbazen met de Hugo Wolf Dag in het vooruitzicht. De Vrienden van het Lied en de Doelen organiseren gezamenlijk een dag rondom deze componist met masterclasses en vele recitals van onder meer Dietrich Henschel en Fritz Schwinghammer. Wolf componeerde 51 Goethe-liederen en daarvan wordt in deze Liedvriend 'Nur wer die Sehnsucht kennt' uitgelicht.

Robbert Muuse en Micha van Weers duiken in de vergeten liederen van Cyril Scott, en Lodewijk Meeuwsen legt bloot waar James Joyce en Samuel Barber elkaar muzikaal ontmoetten. De Schubertiade in Oostenrijk is het hart van de liedkunst. Vrienden van het Lied was er bij en Charles Mol brengt verslag uit van de masterclasses van Thomas Quasthoff (lees hier het vervolg). Besprekingen zijn er van cd's van onder meer Véronique Gens, Mark Padmore en Claron McFadden. Naast de partituren die er worden besproken, is er aandacht voor de Schubert Lexicon: een lijvig boekwerk waarin alle 600 Schubertliederen aan bod komen!
Schubertiade: Meisterkurs für Liedgesang in Schwarzenberg

Afgelopen september vond in het Oostenrijkse Schwarzenberg de Schubertiade plaats. Jonge deelnemers stonden er op het podium en Thomas Quasthoff was er de grote leermeester. Aan het einde van de masterclass is er het slotconcert waarop de cursisten kunnen laten zien wat ze hebben opgestoken. Een geweldige belevenis die een staande ovatie waard is. Charles Mol woonde de masterclass met bas-bariton Thomas Quasthoff en pianist Justus Zeyen bij. » lees verder

Uitslag Auditie Vrienden van het Lied 2012

Op 3 november vond in Utrecht de auditie plaats voor de Vrienden van het Lied. Er hebben 12 duo's en 1 trio geauditeerd. Opvallend genoeg waren er alleen zangeressen. Helaas was het niveau dit jaar niet toereikend genoeg om een duo aan te nemen. De jury heeft het volste vertrouwen dat al die duo's, die wel geschikt zijn, zich volgend jaar aanmelden. Er is dus niemand toegelaten tot de solistenlijst van de vereniging. De beoordelingscommissie bestond uit Maria Acda, Hans Eijsackers, Valérie Guillorit, Reinild Mees en Meinard Kraak met als voorzitter Irene Maessen.


VvhL - KVK-nr. 40445139