Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Liedvriend 2018 nr 1

Het voorjaarsnummer heeft een andere lay-out gekregen door het nieuwe productieteam bestaande uit Koen en Dees Wilgehof-Sodaar. Enerzijds oogt het tijdschrift vertrouwd door de naam, het logo van de vereniging en de terugkerende artikelen, anderzijds vernieuwd door een ander lettertype, een kleurrijke vormgeving en een deel van de concertagenda op de achterkant. Op de omslag staat het nieuwe solistenduo Varvara Tishina en Victoria Dmitrieva, die gezamenlijk zijn geïnterviewd.

Naar aanleiding van een nieuwe cd met liederen van Dirk Fock wordt het opmerkelijke levensverhaal van deze dirigent en componist uit de doeken gedaan door Diet Scholten en Tettje Halbertsma. Jacob Engel schreef een uitgebreid artikel over de cyclus Satiren van Schostakovich eveneens naar aanleiding van een nieuwe cd van hem als pianist met sopraan Marijke Groenendaal.

Dinant Krouwel heeft een diepgaande analyse gemaakt van het beroemde lied Gebet van Hugo Wolf op tekst van Eduard Mörike. Daarnaast zijn er de vaste rubrieken over nieuwe CD's en bladmuziekedities op liedgebied.

Lees hier de Liedvriend 2018/1.


Abonnement
De Liedvriend is alleen voor leden van de Vrienden van het Lied. U wilt lid worden?

Oudere nummers
Oudere nummers zijn op te vragen via het secretariaat.

VvhL - KVK-nr. 40445139