Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

De Nacht van het Romantische Lied

De Nacht is de opmaat tot de vierde editie van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours, dat plaats zal vinden op 10, 11 en 12 april 2015 in het Muziekcentrum, Enschede. Het concours is voor jonge professionele musici maar in De Nacht van het Romantische Lied biedt de organisatie een podium aan duo’s van amateurzangers en amateurpianisten, muziekstudenten die nog niet meedoen aan het concours en mensen die poëzie willen voordragen. Voor elk zang/piano-duo is het podium 10 minuten beschikbaar.

De inhoud van De Nacht zal breder zijn dan alleen het klassieke pianolied. We willen ook die duo’s bereiken die zich (nog) niet met bijvoorbeeld Schubert en Schumann bezighouden, maar wel met poëzie of het jazzlied. Ook singer-songwriters kunnen optreden. Kortom, iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt en die met zijn muzikale partner graag op het podium staat/zit, en die een muzikale en romantische bijdrage wil leveren aan De Nacht, is welkom. De presentatie van De Nacht is in handen van niemand minder dan Ernst Daniël Smid. We rekenen op veel publiek bij de optredens. De toehoorders kunnen ook actief meedoen, want met een formulier of met een app, kan er een stem worden uitgebracht op hun favoriete duo.

Datum en plaats

De Nacht van het Romantische Lied speelt zich af in het sfeervolle Theater Concordia, aan de Markt te Enschede. Dit kleine en intieme theater is het ideale podium voor dit muzikale evenement. De Nacht van het Romantische Lied is op 9 april 2015, van 20.00u tot ? u.

Talentenclass voor Romantische Duo’s

11 april 19.00- 20.00u
Alle deelnemers aan De Nacht kunnen aangeven of ze zich door een vakjury willen laten beoordelen. Deze beoordeling wordt niet in het openbaar gedaan!!
Er is namelijk een kans dat je met je optreden aan De Nacht een plaats kunt winnen in de openbare Talentenclass voor Romantische Duo’s, die op zaterdagavond 11 april wordt gehouden. Deze talentenclass wordt gegeven door de zangeres Irene Maessen en de pianist Maurice Lammerts van Bueren.

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor De Nacht van het Romantisch Lied. Wij rekenen op een fantastische en sfeervolle Nacht!

Marja Reinders, organisator De Nacht van het Romantische Lied
Marien van Nieukerken , artistiek leider Internationaal Studenten LiedDuo Concours

Mailadres : reinders@liedconcours.nl
Website : www.liedconcours.nl/nacht

VvhL - KVK-nr. 40445139