Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Nieuws 2008

Nieuwe solisten

Het resultaat van de audities van 25 oktober 2008 was twee nieuwe duo's die concerten voor de Vrienden van het Lied gaan verzorgen. Duo's toegelaten tot de vereniging:

Leonore van Sloten, mezzosopraan en Mignon Gotzsch, piano

De auditie voor de Vereniging Vrienden van het Lied vond plaats op zaterdag 25 oktober 2008 in het Utrechts Conservatorium, Mariaplaats 27.


Vrienden van het Lied in grachtenfestival

augustus 2008

Op 23 augustus 2008 kunt u een bijzonder vocaal festijn bijwonen in Felix Meritis! Op het grachtenfestival presenteert de Vereniging Vrienden van het Lied zich aan het Amsterdamse publiek. Voor alle liefhebbers van het lied een aanbod van aanstormend professioneel zangtalent. Met Claudia Couwenbergh, sopraan; Regula Boeninger, mezzosopraan; Ambroz Bajec-Lapajne, tenor; Florian Just, bariton en hun vaste pianisten. Zie www.grachtenfestival.nl.


Advies NFPK

augustus 2008

Op de subsidieaanvraag van de Vrienden van het Lied heeft het NFPK+ een definitief advies gegeven. Zij adviseerde de vereniging niet op te nemen in de regeling Vierjarige subsidies Podiumkunstinstellingen 2009-2012. » lees verder


Nieuwe solisten januari 2008

mei 2008

Het resultaat van de audities van 24 mei 2008 was vier nieuwe duo's die concerten voor de Vereniging Vrienden van het Lied gaan verzorgen. Duo's toegelaten tot de Vereniging Vrienden van het Lied:


Jubileum Rotterdam op cd vastgelegd

januari 2008

Het jubileum van de afdeling Rotterdam is nu op cd te beluisteren. Onder meer klonk op 16 januari 2005 de wereldpremière Le Phénix van de componist Michel Hamel, uitgevoerd door sopraan Hanneke de Wit samen met het befaamde Doelenkwartet. Deze wereldpremière heeft het Doelenkwartet op cd gezet. Ook op deze cd staat Das Lied der Schwermut van Edward Top vertolkt door de bariton Martijn Sanders, solist van de vereniging. De Vereniging Vrienden van het Lied mag daar best trots op zijn. De cd Play it again! is fraai uitgevoerd en komt in de vakhandel. Verder staan er werken op van Guus Jansen, Henk Badings, Henri Dutilleux, Benjamin Britten, Sergey Prokoviev, Wolfgang Rihm, Franco Donatoni, Joini Kaipainen en Maurice Kagel. Gegevens cd: Doelenkwartet Play it again! (drie cds) - Live from de Doelen, platenlabel Attacca, nummer: 27108-109-110.


VvhL - KVK-nr. 40445139