Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Nieuws 2009

Algemene Ledenvergadering 2009

Op 4 april van 13.00 uur - 16.30 uur (inclusief concert!)
Adres: De Witte Huisjes, Kerkpad 3, Bunnik
Onderwerp: Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Deze middag wordt afgesloten met een recital door de solisten:
Claudia Couwenbergh, sopraan (auditie 2008) en Micha van Weers, piano.
Programma: oa. Frauenliebe und Leben van Robert Schumann en liederen van Mendelssohn

Na afloop zijn alle leden genodigd voor een drankje.

Leden met een email-adres ontvangen de stukken digitaal.
Mocht u een papieren versie op prijs stellen dan kunt u dat schriftelijk aanvragen bij het secretariaat. De pendeldienst vanaf het station is ook weer beschikbaar. Mail naar: fmeggink@hetnet.nl


Liedcursus in Enschede 5, 12 en 19 maart

De Vereniging Vrienden van het Lied verzorgt in samenwerking met de Volksuniversiteit Enschede en het Cultuurcentrum Prismare op 3 donderdagavonden in maart een cursus voor het Duitse (5 maart), Franse (12 maart) en Engelstalige lied (19 maart). De avonden bestaan uit 2 delen: een inleiding door Lodewijk Meeuwsen en een concert. De concerten zullen verzorgd worden door zangers en begeleiders, die in korte tijd binnen en buiten de Vereniging hun naam gevestigd hebben als vertolkers van het lied te weten:

  • Karolina Hartman, mezzosopraan en Jan-Paul Grijpink met het Duitse lied.
  • Valerie Guillorit, sopraan en Abigail Richards, piano met het Franse lied.
  • Robbert Muuse, bariton en Micha van Weers, piano met het Engelstalige lied.

De kosten voor de cursus bedragen € 45.- en de eerste 20 inschrijvers/lid van de Vereniging Vrienden van het Lied krijgen een korting van € 15,- waarmee de Vereniging dit bijzondere initiatief extra ondersteunt. Voor deelname kunt U zich aanmelden via de website van de Volksuniversiteit Enschede:www.vuenschede.nl

Docent: Lodewijk Meeuwsen
Data bijeenkomsten: donderdag 5/3, 12/3, 19/3 van 20.00-22.00 uur
Plaats: Prismare Enschede
Prijs: € 45,- (leden Vrienden van het Lied € 30,-)
De inleidingen en concerten staan garant voor 3 inspirerende avonden als kennismaking met- en/of verdere verdieping van uw interesse voor het liedrepertoire en de achtergronden hiervan.


Nieuwe VVHL koers bepaald!

Tijdens de Extra Algemene Ledenvergadering van zaterdag 17 januari jl. zijn de voorstellen voor de nieuwe koers goed ontvangen. De vereniging blijft het klassieke kunstlied promoten en wil gevestigde solisten en aanstormend jong talent de bijzondere ambiance van de huisconcerten blijven bieden. Daarnaast zullen er meer grotere evenementen worden georganiseerd om het lied onder de aandacht te brengen van een groter en breder publiek. Alle leden zullen via een brief van de besluiten op de hoogte worden gebracht.


In Memoriam Tan Crone

De pianiste Tan Crone(1930-2009) overleed zaterdag 17 januari 2009 op 78-jarige leeftijd in Wassenaar. Zij gaf meer dan duizend schoolconcerten, verzorgde toelichtingen bij concerten en werkte mee aan het NPS-programma over cd's Diskotabel.

Zij had op allerlei manieren belangrijke posities in het Nederlandse en internationale muziekleven en droeg de het kunstlied, en in het bijzonder de Vrienden van het Lied, een warm hart toe. Ze was begeleider van meerdere van onze solisten en vele malen lid van de auditie-commissie. In eerstvolgende Liedvriend zal een bijzonder In Memoriam worden geplaatst, dat tot stand gekomen is aan de hand van gesprekken, die Henriette Posthuma de Boer kortgeleden nog met Tan gevoerd heeft. Wij zullen haar deskundige en betekenisvolle zeggingskracht missen.

VvhL - KVK-nr. 40445139