Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Nieuwsbrief oktober 2010

(download hier de nieuwsbrief in zijn geheel)

Openbare auditie Vrienden van het Lied 2010

Ieder jaar laat Vrienden van het Lied jonge talentvolle solisten toe tot haar solistenbestand. Hiervoor vindt de auditie plaats op zaterdag 6 november 2010 in het Utrechts Conservatorium. Ook is de auditie toegankelijk voor publiek. » lees verder

Schubert-Mahler Masterclass april 2011

De Schubert Stichting realiseert in 2011 samen met de Vrienden van het Lied een vierdaagse masterclass, waarin de liederen van Schubert en Mahler centraal staan.

Jard van Nes en pianist David Selig zullen liederen van Mahler behandelen. Robert Holl en Rudolf Jansen bespreken Schuberts liederen. Beide componisten komen evenredig aan bod tijdens de dagelijkse middag- en avondsessies. Deze masterclass vindt gedurende vier dagen plaats in de Beurs van Berlage (van woensdag 6 t/m zaterdag 9 april). Daartoe zullen acht liedduos worden geselecteerd met specialisaties in Schubert en Mahler. Traditiegetrouw wordt de masterclass afgesloten met een slotconcert (zondagmiddag 10 april).
» meer informatie: www.schubert.nl

Lof & Lust in de Laurenskerk te Rotterdam groot succes!

Op woensdag 25 augustus gaf Domestica Rotterdam in samenwerking met de Vrienden van het Lied in de Laurenskerk een bijzonder concert met als titel Zoete Strijd. Het talrijk toegestroomde publiek genoot van een sfeervol geënsceneerde muzikale voorstelling met als zangers Mijke Sekhuis (sopraan), Ambroz Bajec-Lapajne (tenor) en Matthijs Mesdag (bariton). Het verhaal werd aan elkaar verteld door de acteur Joop Keesmaat. » lees verder

Seil Kim ontvangt Vrienden van het Lied-prijs op IVC

In september vond het jaarlijkse Internationaal Vocalisten Concours plaats in Den Bosch. Hierbij werd ook de Vrienden van het Lied-prijs uitgereikt. Deze is gewonnen door de tenor Seil Kim uit Zuid-Korea.
Eerste prijswinnaar van het concours was de Duitse sopraan Daniela Köhler. De enige Nederlandse finaliste, de mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, ontving de Toonkunst Oratorium Prijs, de Staetshuys Fonds Prijs en de Engagementsprijs van De Nederlandse Opera. In aansluiting op het concours vond de Elly Ameling Liedcursus plaats. Hiervoor werden naast Seil Kim ook de IVC-deelnemers Rosanne van Sandwijk, Benjamin Russell en Julia Banyai uitgenodigd.

» meer informatie: www.internationalvocalcompetition.com

 

 

 

 

« vorige nieuwsbrief            nieuwsoverzicht            volgende nieuwsbrief »

VvhL - KVK-nr. 40445139