Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Nieuwsbrief oktober 2019

digitale versie

Zeven deelnemende duo's bij de VvhL-auditie 2019

De jaarlijkse auditie van de Vrienden van het Lied vindt plaats op zaterdag 26 oktober in het Utrechts Conservatorium. De duo's presenteren zich tussen 11.15 en 13.00 uur. Rond 2 uur zal de voorzitter van de jury de uitslag bekend maken. De jury bestaat uit de vocalisten Frans Fiselier, Irene Maessen en Lodewijk Meeuwsen en de pianisten Maarten Hillenius en Micha van Weers met als voorzitter Annett Andriesen. Luisteraars zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Terugblik: Where Corals Lie

Op zondag 29 september gaven mezzosopraan Ruth Willemse en pianist Vital Stahievitch een laat-romantisch liederenrecital voor de afdeling Twente. Een jaar eerder hadden zij dit programma op cd opgenomen. Die was al de moeite van het beluisteren waard, maar bij een live-uitvoering beleef je de liederen veel intenser. Het was een intiem concert met grootse muziek van tijdgenoten Elgar en Mahler en voorloper Wagner. » lees verder

Twee septemberconcerten in Maassluis

Op 15 september werd het leden-voor-leden-concert gehouden van de afdeling Rotterdam. Gerry Volker, de contactpersoon van deze regio, hield dit bij haar thuis in Maassluis. Een week later gaven tenor Leon van Liere en pianiste Micha van Weers een recital in haar huis. Gerry Volker doet dat bewust op twee zondagen na elkaar, want dan heeft ze haar kamer toch opgeruimd. » lees verder

IVC LiedDuo 2019: 20-24 november

Het 53ste IVC is dit jaar gewijd aan het lied en vindt plaats van 20 t/m 24 november in ’s-Hertogenbosch. Rond het concours vinden bijzondere concerten plaats, is er een workshop door de componiste Sylvia Maessen, zijn er masterclasses met Graham Johnson, Felicity Lott, Jard van Nes en David Selig en is er een lezing over literatuur en lied door Bas Heijne. Meer informatie over het programma van het IVC op www.ivc.nu.

Dag van het Lied 9 mei 2020

Vorig jaar was de Dag van het Lied voor het eerst ingebed in het Internationaal Liedfestival Zeist. Na deze succesvolle editie is er komend jaar weer een Dag van het Lied in Zeist en wel op zaterdag 9 mei. Het thema is Beethoven: meester en rebel. De RAA en het bestuur zijn hard aan het werk voor een aantrekkelijk en veelzijdig programma. Meer informatie komt in december en de kaartverkoop start in januari. Reserveer de datum vast!

VvhL - KVK-nr. 40445139