Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Nieuwsbrief september 2019

digitale versie

Auditie Vrienden van het Lied 2019

De jaarlijkse auditie van de Vrienden van het Lied vindt plaats op zaterdag 26 oktober in het Utrechts Conservatorium. De inschrijving voor deelnemers is inmiddels gesloten. De duo's presenteren zich tussen 11.00 en 13.00 uur. Hierna volgt de juryuitslag. Ook dit jaar is Annett Andriesen de juryvoorzitter. Luisteraars zijn van harte welkom om deze auditie mee te maken. De toegang is gratis en het programma wordt aan de zaal uitgereikt.

In memoriam Prinses Christina

Vanaf haar jeugd was zingen haar passie en later werd het haar vak. Prinses Christina had een groot hart voor muziek en voor het lied in het bijzonder. Ze was aanwezig bij jubileumvieringen van de Vrienden van het Lied en zat vanaf 1993 in het Comité van Aanbeveling. Het was een grote eer voor de vereniging dat zij 26 jaar deel uitmaakte van dit comité. Ze bracht cd’s uit met kerstliederen, musicalsongs en jazzmuziek. Prinses Christina is 72 jaar geworden.

IVC LiedDuo 2019: kandidaten halve finale

Het 53ste IVC vindt plaats van 20 t/m 24 november in ’s-Hertogenbosch en is dit jaar gewijd aan het lied. De kandidaten, die toegelaten zijn tot de halve finales, zijn inmiddels bekend. Onder hen bevindt zich ook het VvhL-duo bestaande uit Vincent Kusters (bariton) en Charlie Bo Meijering (piano). Het verplichte werk is een lied van Sylvia Maessen: Oh che tranquillo mar. Meer informatie over de deelnemers op www.ivc.nu.

Zevendaagse reis naar het Oxford Lieder Festival

Een groot aantal liedliefhebbers gaat van 21 tot en met 27 oktober mee met een busreis naar het Oxford Lieder Festival. U kunt nog mee, want er zijn nog enkele plekken beschikbaar. De reis is georganiseerd door Hannick Reizen in nauw overleg met Sholto Kynoch, artistiek leider van het festival, en Aat Klompenhouwer. Samen met reisleider Wouter Schmidt zal Aat de concerten inleiden. » lees verder

Extra aanbieding Myrten incl. rondleiding Slot Zeist

Op zondagmiddag 6 oktober brengen Florieke Beelen (mezzosopraaan), Hans Pieter Herman (bariton) en Maurice Lammerts van Bueren (piano) de cyclus Myrten van Schumann afgewisseld met enkele duetten. Het concert vindt plaats in Slot Zeist. Kom vooral samen, want elk tweede kaartje is voor de halve prijs. Voorafgaand is er een gratis rondleiding door het slot. Wel aanmelden voor 1 oktober. Meer informatie over dit concert, de rondleiding en de aanbieding staat hier.

VvhL - KVK-nr. 40445139