Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Eerste promotieconcert in Amersfoort

Om meer mensen kennis te laten maken met de liedkunst organiseert de Vrienden van het Lied in haar jubileumjaar vier promotieconcerten op grotere podia. Bij de concerten zijn onze leden uit het hele land welkom: we willen graag volle zalen! Tevens bieden de promotieconcerten een mooie kans om geïnteresseerden uit uw persoonlijke omgeving mee te vragen.


Het eerste concert is op 22 mei in De Lieve Vrouw in Amersfoort, met een mooi, gevarieerd programma met twee duos. De solisten zijn de sopraan Henriette Feith en de bariton Hans Pieter Herman. Zij worden begeleid door respectievelijk David van Ooijen op theorbe en Kimball Huigens op piano.


Voor de pauze hoort u Nederlandse en Italiaanse liederen uit de vroeg 17e eeuw. Eerst van de gevierde componiste Francisca Caccini - die Monteverdi tot haar bewonderaars mocht rekenen - en daarna van de Nederlandse componist Jan Janszoon Starter drink- en gezelschapsliedjes uit zijn verzamelbundel Friesche Lusthof met amoureuze gedichten. Na de pauze vier serieuze gezangen van Johannes Brahms en zes Amerikaanse liederen die beslist de glimlach weer terugbrengen op uw gezicht.


Programma

Henriette Feith (sopraan), David van Ooijen (theorbe)
Francisca Caccini, Zes liederen
Jan Janszoon Starter, Twee liederen


Hans Pieter Herman (bariton), Kimball Huigens (piano)
Johannes Brahms, Vier ernste Gesänge
William Bolcom, Samuel Barber en Lori Laitman, Zes Amerikaanse liederen


Na afloop kunt u napraten in het gezellige café van De Lieve Vrouw en de solisten ontmoeten.


Niet-leden die ter plekke lid worden hebben gratis toegang. Bij aanschaf van een entreeticket wordt het bedrag in mindering gebracht op de contributie (€ 45 per jaar voor één persoon en € 75 voor twee personen op hetzelfde adres).


De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort


zondag 22 mei 2011
14.30 16.30 uur


Toegang
€ 15 / € 10 (op vertoon van ledenpas)

Kaartverkoop
via De Lieve Vrouw
tel. 033-4226555
www.lievevrouw.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139