Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Feestelijke presentatie nieuwe Schubert-cd

Op zondagmiddag 17 september gaf Francine van der Heijden een kort concert in de Waalse Kerk te Amsterdam. Met haar musiceerden pianiste Phyllis Ferwerda, fortepianist Bart van Oort en bas-bariton Marc Pantus. De laatste praatte het programma aan elkaar en lanceerde de nieuwe Schubert-cd, de aanleiding voor dit concert.

Er waren veel mensen afgekomen op de cd-presentatie met concertje en na afloop een borrel. De zaal was vooral gevuld met vrienden van Francine, vrienden van de andere musici en met vrienden van het lied. Zij kregen een prachtig recital te horen, waarin Schubert de hoofdrol had, maar men hoorde ook Beethoven en Schumann en zelfs een nieuw lied van Micha Hamel op de tekst Nähe des Geliebten. Bijzonder was ook het gebruik van moderne vleugel en fortepiano in één concert met gespecialiseerde pianisten.

Marc Pantus interviewde Francine van der Heijden, Phyllis Ferwerda en Bart van Oort over Schubert, de instrumentkeuze en de nieuwe cd. Francine reciteerde tussendoor enkele door Jan-Wouter Zwart in het Nederlands vertaalde gedichten. Deze middag ademde de sfeer van de Schubertiades: diverse artiesten, verse muziek, gedichten en vrienden. De titel van de cd is Schubert, fern und nah. In de Waalse Kerk was Schubert even dichtbij de aanwezigen.

Aan het eind van het concert kwam de presentatie van de cd. Tot mijn grote verrassing werd die uitgereikt aan mij, niet alleen door de lange verbondenheid van Francine en mij met de Vrienden van het Lied, maar vooral door de gelegenheid, die ik bied in de bladmuziekwinkel van Broekmans & van Poppel in Utrecht om muziek in te kijken, uitgaves te kunnen vergelijken en advies te krijgen. Ik was er zeer door overrompeld en vond het ook een hele eer. In de komende Liedvriend staat een interessante bijdrage van Francine over haar nieuwe Schubert-cd.

Dinant Krouwel
bestuurslid Vrienden van het Lied

Francine van der Heijden (foto: Claudia Otten)
Francine van der Heijden
 


Phyllis Ferwerda

Schubert, fern und nah
label: Quintone

VvhL - KVK-nr. 40445139