Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

VvhL-prijs Internationaal Studenten Lied Duo Concours 2015

In Enschede vond in april het tweejaarlijkse ISDLC plaats. De eerste prijs werd gewonnen door een duo uit Parijs: Axelle Fanyo (sopraan) en Tokiko Hosoya (piano). De tweede prijs ging naar het duo Ellen Valkenburg (sopraan) en Andrea Vasi (piano), die al solisten zijn bij de Vrienden van het Lied.

De Vrienden van het Lied-prijs is uitgereikt aan een duo, dat studeert aan de Guildhall School of Music: Claire Lees (sopraan, UK) en Lies Braakman (piano, NL). Deze prijs bestaat uit twee concerten voor de Vrienden vna het Lied.

Sopraan Claire Lees (1987) voltooide haar bachelorstudie aan het Birmingham Conservatoire en volgt nu haar Masteropleiding aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Yvonne Kenny. Ze trad al snel op in liedrecitals en als solist bij koorwerken en operaproducties in werken van Monteverdi en Bach via Mozart tot hedendaags repertoire. Ze zong ondermeer bij de Gilbert and Sullivan Opera Company en won in 2010 de prestigieuze Delius Prize. Ze volgde masterclasses bij o.a. Sarah Walker en Susan Bullock, deed mee aan diverse competities en was finalist bij The Maureen Lehane Vocal Award 2014 in de Wigmore Hall.


Lies Braakman (1990) studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in de Jong Talentklas en in de vooropleiding bij Paul Komen. Ze rondde in 2013 haar bachelorstudie af bij Nata Tsvereli. Met beurzen van het VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds vervolgde ze haar studie bij Paul Roberts aan de Guildhall School of Music & Drama, waar ze in juli 2015 haar Masteropleiding als uitvoerend musicus zal afronden. Ze volgde masterclasses bij Rian de Waal, specifiek ook voor kamermuziek, evenals bij Théodore Parachivesco, Vebjørn Anvik, Eelco Molenaar, Maria Beloousova en Daniël Wayenberg. Naast optredens als solist en met haar pianotrio Trio Carino speelt ze veel samen met vocalisten.

Claire Lees en Lies Braakman werken samen sinds 2013 en worden nu ook als duo gecoacht. Zij traden al diverse malen als liedduo op en behaalden de finale van het Internationale Studenten Lied Duo Concours 2015 in Enschede. Daarbij werden zij de winnaars van de Vrienden van het Lied-prijs. Zie ook het interview met dit duo in de Liedvriend 2015 nr 2.

Hun liederen in de finale

Mozart: Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte
Schubert: Frühlingsglaube
Fauré: Claire de Lune
Debussy: Fantoches - Apparition
Bernstein: I Hate Music - A Big Indian and a Little Indian
Britten: The Ash Grove (verplicht werk)
Liszt: I' vidi in terra angelici costume

Verder op hun programma

Brahms: Wir wandelten (verplicht werk)
Namavar: Bright Island Smile (compositie-opdracht, verplicht werk)
Bellini: Per pietà, bell’idol mio
Barber: Nocturne
Schubert: Atys
Mendelssohn: Hexenlied

Voor meer informatie over het concours en de volledige uitslag » lees verder

VvhL - KVK-nr. 40445139