Nieuwsbrief september 2016

55-jarig jubileum: Dag van het Theatrale Lied

Op zaterdag 19 november viert de Vrienden van het Lied zijn 55-jarig jubileum met de Dag van het Theatrale Lied. Deze dag vindt plaats in de Doelen te Rotterdam. De kaartverkoop is nu van start gegaan. De toegangsprijs voor leden is slechts 15 euro en zij kunnen introducees voor dezelfde prijs meenemen. Klik op de link om het programma te lezen en reserveer meteen de kaarten. » lees verder

Tweede promotieconcert afdeling Drenthe

Op zaterdagmiddag 25 september vindt er een tweede promotieconcert plaats voor de Vrienden van het Lied in Drenthe. Na het eerste succesvolle concert in Ruinerwold voeren Robbert Muuse en Micha van Weers nu in Wittelte Die schöne Müllerin van Schubert uit. Met aantrekkelijke locaties, goede programma's en voldoende belangstellenden bloeit er iets moois op in Drenthe» lees verder

Lied Duo's bij het 51ste Internationaal Vocalisten Concours

Van 10 t/m 16 september wordt op verschillende locaties in 's-Hertogenbosch het 51ste IVC-Lied Duo gehouden. Opera & Oratorium volgen in september 2017. Twintig duo’s uit 17 landen zijn geselecteerd uit ruim 60 aanmeldingen. In de jury zitten Elly Ameling, Jard van Nes (voorzitter), Robert Holl, Hans Eijsackers, David Selig en Aart-Jan van de Pol. Er is een workshop met componiste en sopraan Monique Krüs, een masterclass met Robert Holl en een paneldiscussie over de toekomst van het liedrecital. » lees verder

World of Song Award uitgereikt aan Elly Ameling

Op 29 juni werd aan Elly Ameling de World of Song Award uitgereikt.Zij ontving deze onderscheiding van de Lotte Lehmann League wegens haar enorme verdiensten voor de liedkunst. De uitreiking vond plaats in de artiestenfoyer van het Concertgebouw onder de bronzen beeltenis van Elly Ameling. Haar naam prijkt nu temidden van illustere artiesten en vaak ook vrienden van haar.
» lees verder

Aanbieding Thomas Oliemans met Schumann-programma

Op zaterdagavond 17 september geven Thomas Oliemans en Paolo Giacometti een recital met vier liederencycli van Schumann in de Edesche Concertzaal. VvhL-leden krijgen 15 procent korting op de toegangsprijs. Deze zijn te bestellen via tickets met kortingscode VRIENDEN en telefonisch via 0318-200214. De code kan worden ingevoerd na het bestellen en vóór het betalen. » lees verder

Aanbieding: Alba Rosa Viva!

Zondag 2 oktober vanaf 14.00 uur, Leeuwenbergh, Utrecht Het muziekfestival ALBA ROSA VIVA! is genoemd naar de Italiaanse componiste Alba Rosa Viëtor (1889-1979). Artistiek leider Reinild Mees heeft een boeiend programma samengesteld, met o.a. liederen van Max Bruch en van Elisabeth Kuyper, die worden uitgevoerd door mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet. Componist des Vaderlands Willem Jeths zal een lezing houden over Elisabeth Kuyper. Diverse prominente musici treden op. Vrienden van het Lied betalen voor een passepartout slechts 30 euro (in plaats van 35 euro). U kunt zich aanmelden via mail@albarosavietor.com. Vermeld dan alstublieft dat u ‘Vriend van het Lied’ bent. » lees verder

Concertagenda 2016

Klik hier voor de volledige Concertagenda.


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139