Nieuwsbrief februari 2018

Lief en leed langs de Lek

Op zondag 28 januari vond in het schippersdorp Vreeswijk een recital plaats voor de afdeling Utrecht. Met ruim 30 luisteraars was de woonkamer goed gevuld. Dat was niet zo verbazingwekkend, want Jan-Willem Schaafsma en Phyllis Ferwerda hadden een aantrekkelijk programma samengesteld bestaande uit de Dichterliebe van Robert Schumannn en liederen van Henri Duparc en Richard Strauss. » lees verder


Amateurcursus Liedinterpretatie 23 en 24 juni 2018

Frans Huijts (bariton) en Jan Willem Nelleke (piano) zullen op 23 en 24 juni in Amsterdam een tweedaagse cursus Liedinterpretatie geven voor duo’s van gevorderde amateurzangers en hun pianisten. Beide docenten vormen al jaren een vast liedduo en doceren aan conservatoria en aan het befaamde Franz Schubert Institut te Baden bei Wien. Deelnemers wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven, doch uiterlijk begin mei. » lees verder


Versterking gezocht voor de Commissie Concerten

René den Hertog heeft zijn taak in de Commissie Concerten (contracten solisten) per 1 januari neergelegd. Dat werk is overgenomen door de voorzitter, maar een overmaat aan taken bij één persoon maakt de organisatie erg kwetsbaar. Wie graag de taak van René wil overnemen, óf de zorg voor de concertboekingen voor de helft van de afdelingen óf zich wil inzetten voor de organisatie van de jaarlijkse Amateurcursus wordt verzocht contact op te nemen met Annette Ovink via ahodovink@a1.nl.


Ledenpas 2018 - januari 2023

In januari zijn de nieuwe ledenpassen verstuurd. Deze zijn 5 jaar geldig, voor wie de contributie jaarlijks netjes betaalt. Het scheelt aanzienlijk in de kosten om niet meer elk jaar een nieuwe pas te hoeven sturen. Bewaar de nieuwe pas goed, ook voor de korting, die leden soms krijgen bij concerten op andere podia. Met de pas hebben leden gratis toegang tot alle regioconcerten van de Vrienden van het Lied in het hele land.


50 procent korting op Figaro met VvhL-solisten

De meest bekende opera van Mozart in een eigentijds jasje op zondag 18 februari om 13.00 uur in het Beauforthuis in Austerlitz (bij Zeist). Een opera vol liefdesintriges en affaires, met geweldige teksten van Ivo de Wijs. Vrolijk vertolkt door Johannette Zomer en Frans Fiselier en vol humor aan elkaar gepraat door Peter Lusse. In plaats van 22 euro betalen VvhL-leden slechts 11 euro. Reserveren via info@beauforthuis.nl ovv Vrienden van het Lied. Meer informatie via Beauforthuis.


Internationaal Liedfestival Zeist 22-27 mei

In mei 2018 vindt de derde editie plaats van het Internationaal Liedfestival Zeist. Dit jaar is het thema: Schubert en zijn opvolgers Schumann en Wolf, met extra aandacht voor Eichendorffs poëzie. Het veelzijdige programma bevat recitals met beroemde zangers, lezingen, diverse workshops, een open podium en een Internationale Mastercourse met als docenten Elly Ameling en Julius Drake. » lees verder


Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139