Nieuwsbrief november 2018

Elisabeth Cooymans overleden

Na een rijk en muzikaal leven is op 14 oktober zangeres en zangpedagoge Elisabeth Cooymans overleden. Ze heeft zich altijd ingezet voor de liedkunst en bracht werken in première van o.a. Hendrik Andriessen, Sas Bunge en Alexander Voormolen. Vanaf de oprichting van de Vrienden van het Lied was ze betrokken bij de vereniging en kwam op hoge leeftijd nog naar de concerten en de ledenvergaderingen. Elisabeth Cooymans is 98 jaar geworden. » lees verder

Honegger-recital in Elburg

Op zondagmiddag 14 oktober gaven sopraan Claudia Patacca, bariton Sinan Vural en pianist Jean-Baptiste Milon een concert in Elburg met uitsluitend werken van Arthur Honegger. De afwisseling van twee stemsoorten en met werken voor pianosolo werkte inspirerend. Het was een boeiend recital, niet in het minst dankzij de fraaie toelichtingen, die de zangeres had geschreven. » lees verder

Uitslag Auditie Vrienden van het Lied 2018

Op zaterdag 27 oktober vond de auditie plaats voor de Vrienden van het Lied. In het Utrechts Conservatorium presenteerden 10 duo's zich aan de jury en de aanwezige bezoekers. Er werden twee duo's toegelaten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied: tenor Leon van Liere met pianiste Micha van Weers en bariton Vincent Kusters met pianiste Anne Frijns. » lees verder

Liedvriend 2018 nr 2

Half november kwam de tweede Liedvriend van 2018 uit. Er staat een interview in met de nieuwe solist bariton Artur Rozek. Marjon van Es schreef een artikel over de gedichtencyclus Die Winterreise van Wilhelm Müller. Er is aandacht voor de liedrubriek bij de Concertzender en de nieuwe autobiografieën van Thea Ekker-van der Pas en Meinard Kraak worden uitgebreid besproken. » lees verder

Dag van het Lied 18 mei 2019

Komend jaar is er weer een Dag van het Lied en wel op zaterdag 18 mei in Zeist. De nadruk ligt op het niet-Duitstalige lied met een korte masterclass door Hans Eijsackers, recitals met Engels, Frans en Russisch repertoire door VvhL-solisten, lezingen en een avondconcert met Ian Bostridge en Julius Drake. Meer informatie komt in december en de kaartverkoop start in januari. Reserveer de datum vast!

Aanbieding festival Alba Rosa Viva!

Op 2 december 2018 vindt in het Concertgebouw te Amsterdam het Alba Rosa Viva! Festival plaats. De Grande Finale van dit festival begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Sopraan Sarah Wegener en mezzosopraan Karin Strobos brengen samn met een keur aan musici liederen van Alma Mahler, Rosy Wertheim, Karl Weigl, Tansy Davies, Willem Jeths en Gabriel Fauré. Voor VvhL-leden is er een speciale aanbieding met kans op vrijkaarten. » lees verder


Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139