Nieuwsbrief april 2019

Dag van het Lied boordevol concerten

Op 18 mei opent de Dag van het Lied om 10.30 uur met een presentatie door studenten van het ArtEZ Conservatorium. In de middag zijn er 3 recitals na elkaar met respectievelijk Engels-Amerikaans, Frans en Russisch repertoire door VvhL-solisten. 's Avonds geven Mark Padmore en Julius Drake een recital getiteld At the Railway Station met liederen van Britten, Fauré en Hahn. VvhL-leden betalen slechts 25 euro voor de complete dag. » lees verder


Heine-lezing op Dag van het Lied

Leo Samama zal op 18 mei om 3 uur een lezing geven over Heinrich Heine. De vele ironische en spitsvondige teksten van Heine vinden ook nu nog veel weerklank. Hij worstelde innerlijk met zijn herkomst en plaats in de kunst. Heine voelde zich Duits én wereldburger, joods en romanticus. Zijn gedichten inspireerden Schubert en Schumann tot hun grote liedcycli respectievelijk Schwanengesang, Liederkreis Opus 24 en Dichterliebe. » lees verder


Von fremden Ländern und Menschen

In de afdeling Nijmegen werd op zondagmiddag 31 maart een optreden verzorgd door sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Zij brachten hun programma Von fremden Ländern und Menschen, waarin gereisd wordt naar mysterieuze oorden, maar waarin ook heimwee doorklinkt. » lees verder


Een fraai lenteconcert

Temidden van de lentebloesems in Mijnsheerenland (afdeling Rotterdam) gaven bariton Hans Pieter Herman en pianist Bas Verheijden een fraai concert met liederen van Schumann, Wolf, Brahms, Debussy, Duparc en Kosma. Contactpersoon Gerry Volker schreef een persoonlijk verslag over voorjaarsbloemen, slakken en serieuze zaken. » lees verder


Nieuwe programmamaker

Al ruim twee jaar verzorgen Alexandra d'Espinoza en Peter Keijzer de programma's en de teksten voor de concerten. Helaas heeft Alexandra moeten besluiten om haar taak nog voor de zomer over te dragen. Gelukkig meldde Marie-Louise Beerling uit Zeist zich al snel als opvolger, Zij houdt van literatuur en poëzie en is goed thuis in diverse talen. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan Alexandra en wenst Marie-Louise veel succes met deze belangrijke taak. Zij is vanaf 1 april als programmamaker aan de slag.


Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139