Nieuwsbrief januari 2020

Dag van het Lied 9 mei 2020

Vorig jaar was de Dag van het Lied voor het eerst ingebed in het Internationaal Liedfestival Zeist. Na deze succesvolle editie is er komend jaar weer een Dag van het Lied in Zeist en wel op zaterdag 9 mei. Het thema is Beethoven: meester en rebel. De RAA en het bestuur hebben een aantrekkelijk en veelzijdig programma samengesteld. De kaartverkoop is van start gegaan. » lees verder


Nieuw logo Vrienden van het Lied

De Vrienden van het Lied is een vereniging, die niet stil zit: elk jaar nieuwe solisten, nieuwe leden en nieuwe concertbezoekers. Er is ook een nieuw logo gemaakt, dat dit jaar overal zichtbaar zal worden samen met een nieuwe huisstijl. Net als in de vereniging staat in het logo de liedkunst centraal. » lees verder


VvhL-solisten op andere podia

In de serie Kromme Rijn Concerten in de Oude Dorpskerk van Bunnik treedt op zondagmiddag 19 januari Leon van Liere op als tenor in een vocaal solistenkwartet. Uitgevoerd worden het Spanisches Liederspiel, een verzameling van liederen, duetten en kwartetten van Schumann en de Zigeunerlieder van Brahms. Na de pauze wordt het liefdesspel voortgezet aan de hand van opera-duetten van o.a. Mozart en Verdi. Lees hier het volledige programma.


Internationaal Lied Festival Zeist 8 - 17 mei 2020

In het groene hart van Zeist vindt van 8 tot en met 17 mei 2020 voor de vijfde keer het Internationaal Lied Festival Zeist plaats. Deze lustrumeditie heeft als thema De eindeloze wereld van het Lied - van Beethoven tot nu. Uitgaande van 1770, het geboortejaar van Beethoven, komt in dit festival 250 jaar liedkunst aan bod. Sinds Beethoven nam de verklanking van poëzie een hoge vlucht. Meer informatie over de programma's en de kaartverkoop op de site van het ILFZ.


Winnaars VVhL-prijs bij IVC LiedDuo 2019

Bij het 53ste IVC, dit keer gewijd aan het lied, werd ook de IVC-VvhL-prijs uigereikt. Deze is gewonnen door het Engelse duo, bestaande uit sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale. Zij ontvingen ook de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk van Sylvia Maessen. De VvhL-solisten Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering kregen de prijs van de Vrienden van het IVC. Meer informatie over de prijswinnaars op www.ivc.nu.


Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139