Nieuwsbrief februari 2020

Dag van het Lied 9 mei 2020

Op zaterdag 9 mei is er weer een Dag van het Lied in Zeist. Het thema is Beethoven: meester en rebel. Van de ochtend tot de avond zijn er diverse optredens, lezingen en een korte masterclass. De kaartverkoop is in volle gang. Leden van de Vrienden van het Lied betalen slechts 30 euro voor het gehele programma inclusief het avondrecital met Raoul Steffani en Gerold Huber. » lees verder

Drie bijzondere recitals op zaterdagmiddag 9 mei

Het middagprogramma van de Dag van het Lied bevat drie rebelse en meesterlijke recitals, geïnspireerd door Beethoven. Net als hij waren er meer componisten die grenzen verlegden. Hun liederen worden uitgevoerd door de nieuwe generatie musici. Een vernieuwde opzet van een liedrecital wordt gebracht door de aankomende generatie. Mis dit niet en bestel meteen kaarten voor de Dag van het Lied. » lees verder

Uniek jubileum in de afdeling Eindhoven

Vijftig jaar geleden stelden Frits Heemskerk en zijn vrouw hun huis open voor de concerten van de regio Eindhoven. Vijftig jaar later is Frits Heemskerk nog steeds de geweldige gastheer. Op 8 maart wordt een bijzonder jubileumprogramma in zijn huis uitgevoerd: Songs my (great)grandparents taught me. Martijn Sanders en Femke de Graaf voeren liederen uit van Brahms, Strauss, Quilter, Zagwijn en Tosti. » lees verder

Pure romantiek aan de Lek

Op zondag 26 januari vond in Vreeswijk een recital plaats voor de afdeling Utrecht. Voor het huis stroomde het Rijnwater door de Lek en binnenskamers stroomde het in de Liederkreis opus 24 van Schumann. Bariton Daniël Hermán Mostert en pianiste Sofia Vasheruk vormden een ideaal duo voor deze romantische cyclus. Ze brachten verder nog liederen van Alban Berg, Henri Duparc en Maurice Ravel. » lees verder

Drie cycli over de natuur en de menselijke ziel

Op 2 februari gaven mezzosopraan Ruth Willemse en pianist Vital Stahievitch een concert voor de afdeling Veluwe. In de mooie muziekkamer van Frank en Geessien Hutten in Elburg voerden zij drie liederencycli uit, die zij een jaar eerder op cd hadden gezet onder de titel Where Corals Lie. Voor de ruim 30 bezoekers werd het een prachtige middag met liederen van Elgar, Mahler en Wagner. » lees verder

Nederlandse liedkunst op 29 maart in Den Haag

n de serie Muziek uit de Schaduw van het Nederlands Muziekinstituut vindt op zondag 29 maart om 12 uur een liedrecital plaats op de Denneweg 64 in Den Haag. De VvhL-solisen Vincent Kusters (bariton) en Reinild Mees (piano) voeren liederen uit van Catharina van Rennes, Johan Wagenaar, Willem Mengelberg, Andrée Bonhomme en Carl Smulders. Het programma wordt toegelicht door de musicoloog Frits Zwart. De toegang is gratis. » lees verder

Winnaars IVC-VVhL-prijs 2019 op 29 maart in Zeist

Bij het IVC in 2019. dat gewijd was aan het lied, werd de Vrienden van het lied-prijs gewonnen door een Engelse duo bestaande uit sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale. In september zullen zij drie concerten geven voor de VvhL, maar op zondagmiddag 29 maart treden zij al op in Slot Zeist. Zij brengen een sprookjesachtig programma en het belooft een fabelachtig recital te worden. » lees verder

Liedcursus met Robbert Muuse en Micha van Weers in Frankrijk

Het bekende VvhL-duo, bestaande uit bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers, geeft van 15 tot 21 augustus een liedcursus in de Bourgogne. De zomerzangweek heeft als titel Stilte en Spektakel. Wat vraagt een sensationeel lied, of juist een lied vol sereniteit van je houding, instelling en techniek? Aanmelden kan tot 15 april 2020. Men kan zich individueel inschrijven als zanger of pianist en samen als duo. Voor meer informatie zie www.robbertmuuse.com.

Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda


Volg ons op Facebook en Twitter
door de buttons aan te klikken.

secretariaat:
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 Rm Utrecht
tel. 06-83717146
info@vvhl.nl

Niet goed leesbaar? Klik hier, Afmelden? Klik hier

Vereniging Vrienden van het Lied | KVK-nr. 40445139