Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Vereniging Vrienden van het Lied

Uit liefde voor de liedkunst en om de negentiende-eeuwse traditie van huisconcerten nieuw leven in te blazen, werd in 1961 de Vereniging Vrienden van het Lied opgericht. De leden zijn verspreid over 23 regionale afdelingen en streven allen naar verbreiding van de liedkunst onder vakmusici, componisten, amateurs en het publiek. Daarom biedt ieder jaar de vereniging door het land ongeveer 60 liederenrecitals aan in sfeervolle ruimtes. » Meer informatie over de geschiedenis en het 50-jarig jubileum

Liefde voor het lied
Per regio vinden jaarlijks twee tot drie concerten plaats, bijvoorbeeld in grote woonhuizen, kerkjes of intieme concertpodia. Niet alleen gerenommeerde liedkunstenaars treden op, maar ook veelbelovende, beginnende talenten krijgen de kans podiumervaring op te doen en een repertoire op te bouwen. Daarnaast kunnen leden elkaar hun zangkunsten vertonen tijdens de leden-voor-ledenconcerten. Elk jaar organiseert de vereniging cursussen voor gevorderde amateurzangers en pianobegeleiders onder leiding van ervaren beroepsmusici.

Vrijwel alle bekende Nederlandse liedzangers zijn bij de Vrienden van het Lied begonnen. Via audities stroomt ieder seizoen weer jong talent binnen. De beoordelingscommissie bestaat uit bekende en ervaren liedzangers en -begeleiders.

Parels uit de negentiende eeuw
De liedkunst, een vorm van kamermuziek, heeft door de eeuwen heen vele componisten, vertolkers en luisteraars gefascineerd en geïnspireerd. In de negentiende eeuw bloeide deze kunst als nooit tevoren; vele nog altijd beroemde liederen van bijvoorbeeld Schubert, Schumann, Brahms en Fauré beleefden hun première in privésalons.

Landelijke Evenementen

In 2018 waren er de volgende landelijke evenementen:

  • Algemene Ledenvergadering: jaarvergadering op 14 april te Bunnik. » meer informatie
  • Auditie op zaterdag 27 oktober: jaarlijkse auditie voor de toelating tot het solistenbestand van Vrienden van het Lied.» Landelijke evenementen 2017
» Landelijke evenementen 2016
» Landelijke evenementen 2015
» Landelijke evenementen 2014
» Landelijke evenementen 2013
» Landelijke evenementen 2012
» Landelijke evenementen 2011
» Landelijke evenementen 2009/2010

Vrienden, Boezemvrienden en Mecenassen

De concerten zijn openbaar toegankelijk en wie lid (lees: Vriend) wordt van de vereniging krijgt gratis toegang. Deze Vrienden van het Lied dragen de liedkunst een warm hart toe. Voor financiële ondersteuning zijn er de zogenaamde Boezemvrienden en Mecenassen.
» meer informatie over Vrienden
» meer informatie over Boezemvrienden en Mecenassen


Contactgegevens

Secretariaat
Teuny van Wijgerden
Johannes Vermeerstraat 12
3583 RM Utrecht
tel. 06-83717146
e-mail: info@vvhl.nl

Ledenadministratie
Wilma van der Stappen
Berg en Dalseweg 85c
6522 BC Nijmegen
tel. 06-33858183
e-mail: wilmavanderstappen@gmail.com

Bankrekening
rek.nr. NL70INGB0000326329
t.n.v. Vereniging Vrienden van het Lied, Nijmegen

KVK
KVK-nr. 40445139


Contact

Klik hier voor contactformulier.VvhL - KVK-nr. 40445139