Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

10 jaar Vrienden van het Lied

Het 10-jarig bestaan van de Vrienden van het Lied werd gevierd met 10 zangers en 3 pianisten met een concert getiteld: Facetten van de Liedkunst. Het veelzijdige programma bevatte sololiederen met veel 20e eeuws repertoire, duetten en terzetten. Kwartetten werden gezongen door Het Nederlands Vocaal Kwartet, bestaande uit Klaziene van der Vinne, Martha van Kerkhoff, Henk Meijer en Henk van den Brink.

Het concert vond plaats op vrijdag 5 maart 1971 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het zal een lang concert geweest zijn met bijna 40 stukken. Daarmee kon men niet alle facetten van de liedkunst geven. In het voorwoord van het programmaboek schrijft Frans van de Ven, de toenmalige voorzitter: daarvoor is ook een iets langere avond nog te kort.

Het slotlied was een arrangement van de populaire Beatles-song Hey Jude in een arrangement van Melle Weersma. De bezetting staat niet vermeld, maar vermoedelijk was het voor vocaal kwartet met piano. Dat het geen vertrouwd repertoire was voor de Vrienden van het Lied blijkt wel uit de foute spelling van de naam van Paul McCartney.

In het voorwoord schreef de voorzitter hierover: Het programma eindigt met een lied, dat men wellicht in dit kader niet verwacht. Er zou eindeloos over gediscussieerd kunnen worden of het erop thuishoort. Het staat er niet op om even modern te doen of om de conventie te doorbreken. Het is er vanzelf opgekomen, misschien omdat het feest is of omdat de uitvoerenden het leuk vonden. Of misschien is het een facet van een raakvlak en daarvan een goed voorbeeld.

Het volledige programma kunt u lezen door hieronder te klikken.

Programma voor de pauze

Programma na de pauze

VvhL - KVK-nr. 40445139