Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Wisseling contactpersoon bij boeiend Lvl-concert

Het was een mooie rit naar Schoorl op zondag 31 mei. Ik kon het niet laten om wat vroeger van huis te gaan om nog even uit te waaien op het strand. Fris gekleurd en met het zout op de lippen werd ik met open armen ontvangen door de familie Cijsouw. Naarstig werd overlegd wanneer ik hier voor het laatst een concert bijwoonde. De gezellige lichte kamer omringd door een mooie tuin was al goed gevuld met leden en er hing een sfeer van er gaat iets bijzonders gebeuren.

Aan de hand van het programma kon ik al snel vaststellen dat er veel moeite was gedaan om er inderdaad iets bijzonders van te maken. Voor de pauze veel Engelstalige liederen van Henry Purcell, John Dowland, Thomas Ford, Ralph Vaughan Williams en Benjamin Britten met tussen door twee aria’s uit de opera Oberon van Carl Maria von Weber en uit de opera Tosca van Giacomo Puccini. Erg leuk was het ondeugende duet My dearest, my fairest van Purcell. De korte inleiding over A charm of lullabies van Benjamin Britten maakte veel duidelijk over de tekst.

Na de pauze werd de liedmiddag voortgezet met liederen van Quilter, Hahn, Schumann, Liszt, Poulenc, Böhm en Respighi. De hele middag had een divers en kwalitatief hoogstaand programma met een extra feestelijke afsluiting door een optreden van Quarttetto Momento met werken van Dvorak. Bruisend, grote kwaliteit en zeer bijzonder als afsluiting voor het afscheid nemen van Jellie Wiersma als contactpersoon van Alkmaar.

Grote waardering heb ik uitgesproken voor al het werk dat Jellie heeft gedaan. De vele bloemen en de CD van Elly Ameling werden in dank door haar aangenomen. Ook nu weer maakte zij als bedankje voor de musici een bloemengeschenk uit eigen tuin met een aangekleed vaasje en een sjaaltje in de juiste kleur passend bij de aard van de solisten. De nieuwe contactpersoon Hilda Wouwenaar gaat het overnemen. Het zal even wennen zijn, maar met het volste vertrouwen kijk ik uit naar het eerstkomende concert. Veel succes gewenst voor Hilda en heel veel dank dat ik het Vriendenfeest voor Vrienden heb mogen meemaken.

Aat Klompenhouwer
voorzitter VvhL

Jellie Wiersma bedankt met een fraai boeket Anneke Lont, die de meeste zangers begeleidde.

VvhL - KVK-nr. 40445139